Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament atura ‘in extremis’ el desnonament d’una família amb tres menors
  • CA

La Nahima, mare de tres menors, rebia avui la tercera execució de desnonament del pis on fa vint anys que hi viu, a la Llacuna del Poblenou. I ho feia amb dues furgonetes d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra tallant el carrer de casa seva. Mentrestant, una massa de setanta persones hi esperava a la porta. Una situació paradoxal ja que, ahir a la tarda, es va arribar a un acord amb la propietat per postposar el desnonament almenys sis mesos. “Com els jutjats no treballen a la tarda, l’ordre ja estava donada i la policia s’hi ha presentat, així que, per si de cas, ens hem citat tots aquí perquè la Nahima no se sentís sola”, explica una representant d’Ens Plantem. 

Ahir a la tarda, des del Servei d’Intervenció en la Pèrdua d’Habitatge i Ocupació (SIPHO) es va pactar no executar el desnonament d’una família “plenament arrelada al barri”, detalla el conseller tècnic del districte, Marc Andreu. Per convèncer l’amo del pis, que en anteriors ocasions havia evitat qualsevol intent de negociació, els Serveis Socials de l’Ajuntament col·laboraran a resoldre les mensualitats acumulades des que la família va deixar de pagar, a l’agost passat, quan van rebre l’ordre de desnonament. En total, l’acumulat és al voltant de 5.000 euros, dels quals l’Ajuntament es farà càrrec de la meitat. “Ja ens han donat un xec de poc més de 1.000 euros, i més endavant ens han de donar un altre de 1.600”, explica la Salma, filla de la Nahima, mentre celebra la victòria momentània.

De fet, està d’enhorabona perquè han aturat l’agonia, entre d’altres, amb els seus companys d’institut. Una vintena d’adolescentes de 3r d’ESO del centre Quatre Cantons que han decidit saltar-se les classes per fer costat a la Salma. “Volíem assegurar-nos que la nostra amiga no marxa”, comenta un dels nois. “Els meus pares m’han fet un justificant així que no ens faran bronca a l’insti“, diu una noia. “Els meus també”, acaba un altre. 

A partir d’ara, després d’abonar les mensualitats acumulades, la família de la Nahima, que compta amb dos fills més de 9 i 8 anys, tindrà un lloguer assequible durant mig any. Pagaran 585,75 euros al mes, explica la Salma. “Però després, a partir del 20 de setembre, tornarà la policia”, es lamenta, “si no trobem un altre lloc on viure”. L’adolescent indica que ja han buscat pisos a prop del barri des de fa temps i que fa al voltant d’un any que estan inscrits a la Mesa d’Emergència de l’Habitatge. Tanmateix, en ser un nucli de dos adults i tres menors i tenir els serveis col·lapsats, encara no se’ls ha pogut trobar un pis adient. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa