Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ruixen amb pintura vermella un hotel vinculat al congrés The District

Desenes d’activistes han protagonitzat aquest dilluns una acció de protesta per l’inici del polèmic congrés The District. Segons informen mitjans com Nació Digital o La Directa, els fets han tingut lloc aquest matí a primera hora, quan els manifestants han ruixat amb pintura vermella la façana de l’hotel Intercontinental de Barcelona, ubicat en el número 3 de l’avinguda Rius i Taulet, una zona molt pròxima al recinte on es va celebrar l’any passat el saló immobiliari i un establiment vinculat a l’organització d’aquest.

Aquesta acció ha estat la primera d’un seguit de protestes que previsiblement tindran lloc a partir d’aquests dimecres, quan està previst que arrenqui oficialment aquest discutit esdeveniment. De fet, una cinquantena d’agrupacions i entitats ja van emetre la setmana passada un comunicat acusant els responsables de la iniciativa de voler convertir Barcelona en la “capital de l’especulació” amb la connivència de les autoritats.

L'acció de protesta d'aquest dimarts a l'hotel Intercontinental de Barcelona / Sindicat de Llogateres
L’acció de protesta d’aquest dimarts a l’hotel Intercontinental de Barcelona / Sindicat de Llogateres

Canvi d’ubicació després de l’allau de protestes del 2022

Cal recordar que el congrés torna aquesta setmana a la ciutat en una nova ubicació després que la presència de grans multinacionals com Blackstone o Goldman Sachs provoqués protestes dels activistes contraris als fons voltors, que es van manifestar amb contundència, deixant fins i tot imatges de càrregues policials a l’interior del recinte de Fira Barcelona. Durant l’esdeveniment, unes 200 persones -representants de 50 entitats socials, sindicals i veïnals, com ara la PAH, el mateix Sindicat o la CGT- van protagonitzar accions reivindicatives.

Així doncs, els organitzadors del saló han apostat enguany per traslladar-se al recinte de la Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat, on podran doblar l’espai arribant als 14.000 metres quadrats. La previsió dels organitzadors és aconseguir reunir en total fins a 10.000 congressistes entre directius d’uns 250 fons d’inversió, fons sobirans, banca i fonts alternatives de finançament, propietaris de sòl, consultores i gestors de propietats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a setembre 19, 2023 | 18:29
    Vendetta setembre 19, 2023 | 18:29
    30 anys de preso pels terroristas woke, no a la dictadura arcoiris
  2. Icona del comentari de: Ricard a setembre 19, 2023 | 18:35
    Ricard setembre 19, 2023 | 18:35
    Quins noiets més simpàtics i amb quina gran consciència social. Sí senyor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa