Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El proper edifici de pisos-contenidor, a Sant Martí
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona construirà el seu segon edifici de pisos-contenidor al districte de Sant Martí. L’Institut Municipal de Serveis Socials ha publicat la licitació del nou bloc d’Allotjaments de proximitat provisionals (Aprop), que contindrà 42 pisos d’ús temporal. El consistori preveu l’estrena per l’estiu de 2021. El primer bloc s’ha acabat de construir aquest desembre al costat de la Rambla.

En un comunicat aquest dijous, ha detallat que es tracta del projecte previst al solar del carrer Bolívia números 33-41, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. Preveu 35 allotjaments dobles i 7 d’individuals. “Es calcula que aquest nou Aprop tindrà capacitat per allotjar unes 112 persones”, ha dit el consistorio a la nota difosa. Ha recordat que el termini per presentar ofertes en el procés de licitació acabarà el proper 31 de març i que el pressupost de sortida són 3,4 milions d’euros més IVA.

Els mòduls arriben al solar ja acondicionats per dins i es van col·locant encaixats els uns amb els altres. Els allotjaments dobles són la unió de dos mòduls i tenen dues habitacions (60 m2 de superfície en total), mentre que els individuals d’un sol mòdul tenen una única habitació (30 m2 de superfície). “El procés constructiu de l’edifici s’inicia amb la construcció d’una planta baixa d’estructura metàl·lica, que genera espais diàfans per donar espai a un equipament de barri, la porteria d’accés i la bugaderia comunitària, sobre la qual es van apilant els mòduls”, ha explicat l’ajuntament. El bloc té una escala i dos ascensors, balcons a la façana per a cada allotjament i una coberta verda que ajuda a l’aïllament tèrmic de l’edifici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa