Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El preu del lloguer puja un 3,2% el primer semestre de 2019

Els lloguers van seguir pujant a Barcelona durant el primer semestre de l’any, registrant un augment del 3,2% entre gener i juny, segons les dades publicades per la consultora immobiliària Forcadell. L’empresa apunta, però, que s’aniran moderant en els propers mesos. El metre quadrat de lloguer a Barcelona se situava de mitjana al juny als 17,15 euros, un augment del 7,2% respecte al mateix mes de l’any passat. Això significa que un pis de 80 metres quadrats podria costar uns 1.375 euros de mitjana. Segons Forcadell, els augments continuats en el preu del lloguer dels últims 5 anys provoquen que hi hagi llista d’espera pels pisos per sota dels 1.200 euros/mes, i que creixi l’opció de compartir apartament.

Els increments més accentuats en el preu del lloguer durant el primer semestre van ser als districtes de Sants-Montjuïc i Les Corts, on creix notablement la demanda. Forcadell apunta que ha caigut la disponibilitat de lloguer a tot Barcelona excepte a l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi i Sant Andreu.

Segons la consultora, els “canvis legislatius continuats” del mercat de lloguer a través de decrets provoquen que cada vegada més propietaris demanin més exigències per substituir el límit de la fiança. Amb tot, segons Forcadell, els canvis legislatius no han tingut impacte en els preus, que preveuen que creixin de forma moderada.

D’altra banda, els experts també detecten “un important traspàs de producte al mercat de compravenda”. En aquest sentit, la immobiliària assegura que alguns propietaris estan preocupats per la “falta de protecció jurídica” i opten per vendre.

Creixen “notablement” els pisos a la venda

Així, el parc d’habitatge en venda a Barcelona ha crescut durant el primer trimestre un 6% precisament pels pisos que deixen d’estar de lloguer i es poden comprar. Forcadell destaca que a Gràcia, on en general hi ha poca oferta, han crescut “notablement” els pisos en venda i s’han reduït els que estan en lloguer.

Els preus de compra a Barcelona han crescut un 2,4% durant el primer semestre, liderats pels augments a Nou Barris i Sant Martí, districtes que són cada vegada més demandats per les seves perspectives de revalorització, ja que inclouen, per exemple, el 22@.

Al juny, el preu mitjà de compra era de 4.233 euros per metre quadrat, el més elevat a tot l’Estat, per davant de Madrid. Segons la consultora Forcadell, l’augment de preu en compravenda no serà de més del 4% en els propers mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa