Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pla de xoc de 20 milions en ajudes a la rehabilitació de pisos

El Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha obert una convocatòria d’ajudes de rehabilitació amb una despesa total de 20,5 milions d’euros. A més de millorar les condicions del parc residencial de la ciutat, la convocatòria vol millorar l’eficiència energètica dels edificis en un context d’emergència climàtica i crear llocs de treball davant l’impacte econòmic i social de la pandèmia del coronavirus.

L’Ajuntament de Barcelona calcula que els 20,5 milions i la inversió privada vinculada suposaran una injecció total de 82 milions, la creació de prop de 4.600 llocs de feina i la reducció en un 20% de la demanda energètica dels edificis. La suma de les diferents línies d’ajuts permetrà arribar a 6.573 pisos i més de 16.000 persones. La convocatòria de rehabilitació té cinc modalitats d’ajudes.

Una línia nova de subvencions és per la millora de l’interior d’uns 750 pisos, amb ajudes de fins a 4.000 euros i una inversió total de 3 milions. També s’obre una línia per millorar elements comuns amb eficiència energètica, amb un total de 6,3 milions; 6,2 milions per a finques d’alta complexitat; 2,5 per captar i rehabilitar pisos per a la borsa de lloguer i 2,5 milions per a la regeneració urbana a Canyelles i al Sud-oest del Besòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa