Els lloguers a Barcelona s’encareixen 63 euros de mitjana, segons el portal immobiliari Idealista. Això es deu a l’augment del 7,4% de l’IPC aquest mes de febrer. És per això que tots aquells que hagin de revisar el seu contracte de lloguer a partir d’aquest valor observaran un augment significatiu del contracte d’arrendament. En total, suposa una despesa extra de 756 euros en l’habitatge.

“Segons un estudi realitzat per idealista que pren com a referència un habitatge tipus pis de dos dormitoris, l’augment al conjunt d’Espanya serà d’uns 51 euros de mitjana i el lloguer passarà a ser de 746 euros al mes, fet que suposa 617 euros més cada any”, indica el portal immobiliari.

Barcelona lidera aquest augment, juntament amb Sant Sebastià, que és la ciutat on més es notarà l’increment de la inflació en els contractes d’arrendament que han hagut d’actualitzar les rendes, perquè pujaran fins a un preu mitjà de 913 euros mensuals durant el proper any. Després de la capital catalana i de la ciutat de la capital de la província de Guipúscoa, hi va Madrid, amb un increment de 61 euros més al mes, fins als 881 euros mensuals, i Bilbao, que amb l’actualització de l’IPC encarirà el lloguer mensual en 59 euros, fins a una renda mensual de 859 euros.

Per contra, entre els increments més baixos dels preus dels contractes d’arrendament que han d’actualitzar els seus contractes amb l’IPC del febrer se situen els de Ciudad Real, Conca i Àvila, que pujaran 26 euros, 27 euros i 28 euros més al mes, respectivament. El nou lloguer que pagaran els habitants d’aquestes ciutats durant el pròxim any no supera els 400 euros mensuals. Són les úniques tres capitals on els arrendaments segueixen pràcticament per sota dels 400 euros mensuals, excepte a Àvila, on serà de 408 euros al mes un cop actualitzat amb l’IPC.

Nou comentari

Comparteix