Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pintades contra Càritas per un desnonament a l’església de Sant Andreu
  • CA

A l’església de Sant Andreu de Palomar ha aparegut plena de pintades amb un missatge de denúncia contra Càritas. Les pintades responsabilitzen l’entitat del desnonament d’una parella de 60 anys que viu al carrer de Pons i Gallarza. Les pintades es repeteixen a la paret de la façana central de la parròquia i també a la porta de ferro i es pot llegir el missatge “Càritats desnona”.

La parella, com explica el sindicat a les xarxes socials, va arribar fa 20 anys de Geòrgia i va formar part d’un programa temporal de reinserció i habitatge de Càritas. Segons els activistes, un cop acabat el programa, “l’entitat es va desentendre de la família sense assumir cap responsabilitat”. En aquest sentit, relata el sindicat, la Maia i el León estarien disposats a marxar a un pis pagant un lloguer social, però no volen quedar-se al carrer. També expliquen que han fet una oferta per escrit a Càritas per acollir persones d’Ucraïna.

Una pintada a l’església FOTO: SINDICAT DE L’HABITATGE DE SANT ANDREU

De fet, darrerament són notícia les pintades en edificis que tenen un valor patrimonial. La setmana passada va transcendir la gosadia d’un grafiter que va enfilar-se a una façana del darrere de la Basílica del Pi per marcar un mur amb unes lletres de grans dimensions. L’atreviment va saldar-se amb un valuós escut del segle XIV malmès i una denúncia de la parròquia davant dels Mossos.

En aquest cas, la brigada de neteja de l’Ajuntamenet no pot esborrar les pintades d’edificis privats catalogats. Traspassa la responsabilitat de fer-ho a la propietat de cada immoble. Compta amb 26 equips dedicats a eliminar grafits de dilluns a divendres i 5 durant els caps de setmana. I una xifra: els grafits que van esborrar el 2021 equivalen a 279.422 metres quadrats. Enguany, estima que han netejat 71.114 metres quadrats de pintades entre l’1 de gener i el 31 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa