Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així és la nova promoció de pisos socials que Barcelona estrena al Besòs

La ciutat de Barcelona ja compta amb una nova promoció habitatge públic. L’Ajuntament de Barcelona ha enllestit a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació la construcció de 54 pisos de lloguer social i assequible al carrer de Lluís Borrassà, al barri del Besòs de la capital catalana.

Amb aquesta darrera promoció, la vuitena construïda des del 2015 al districte de Sant Martí, la xifra d’habitatges públics municipals construïts en aquesta zona de la capital catalana durant aquest mandat s’enfila fins a 514. En aquest sentit, cal recordar que també hi ha prop de 279 pisos a la mateixa zona que es troben actualment en procés d’edificació. En total, el volum d’habitatge públic assequible produït des del 2015 ha permès donar una llar a prop de 2.000 persones.

El flamant edifici és obra dels arquitectes Marta Peris i Jose Toral i presenta dues alçades diferenciades, de quatre i deu plantes, amb entre quatre i vuit habitatges per planta. En tots els casos les habitacions i les sales se situen a la façana, mentre que les zones de serveis queden ubicades a l’interior. A més, tots els habitatges disposen d’una terrassa particular.

Un dels trets característics de la nova construcció és el gran lluernari practicable de policarbonat que s’ha ubicat a la cinquena planta, un espai que ajudarà en el comportament tèrmic de l’edifici tant a l’estiu com a l’hivern. El lluernari també cobrirà un gran pati interior, que disposa d’una passera que dona accés als habitatges.

Un preu d’entre 375 i 738 euros per mes

Pel que fa als lloguers dels habitatges i d’acord amb la superfície i els imports reglats, els preus seran d’entre 375 i 738 euros. En qualsevol cas, en tractar-se de lloguer social, les famílies adjudicatàries no pagaran més del 30% dels seus ingressos i en cas que hi hagi una diferència, aquesta podrà ser subvencionada per l’administració local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa