Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos desnonen una família vulnerable amb un menor a Barcelona

Desnonament a través d’una oficina. D’aquesta forma els Mossos d’Esquadra han fet fora de la casa on vivia una família vulnerable aquest dimecres al matí, al número 37 del carrer de la Concòrdia, al barri del Poble-sec. La família de l’Esther es va quedar sense ingressos a finals del 2018 i no va poder continuar pagant el lloguer mensual de 500 euros. És per això que la propietat, un gran tenidor, segons indiquen des del Sindicat de Llogateres, els ha fet fora del pis. Una llar on vivia fins ara un menor de 14 anys.

“Només s’aturarà el desnonament si feu més força que la BRIMO”, els va reptar l’advocat de la propietat, segons denuncia al TOT Barcelona aquesta organització en defensa del dret a l’habitatge. De res ha servit, perquè desenes d’activistes s’han plantat al davant del portal, també al darrere. Finalment, però, els Mossos han trobat un altre accés, a través del qual han fet fora del pis aquesta família, tot i disposar d’un informe de vulnerabilitat social emès pels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona, on s’acredita la manca de recursos econòmics. Malgrat la llei que obliga la propietat a oferir un lloguer social, en aquest cas d’entre 150 i 200 euros, segons explica el Sindicat de Llogateres, l’amo del pis no ha fet res de tot això i el jutge ha escoltat les seves demandes i s’ha procedit al desnonament.

La família s’havia ofert a pagar fins a 400 euros pel pis, un preu superior al qual es fixaria el lloguer social i només 100 euros menys dels que haurien d’haver pagat fins aquest moment, segons indiquen les mateixes fonts. Tot i les propostes d’acord, la situació no ha arribat a bon port i s’ha desencallat un procés que s’arrossegava des de feia dos anys amb el desallotjament de la unitat familiar, on hi han participat fins a set dotacions de les unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra, xifra el Sindicat de Llogateres.

El Sindicat de Llogateres declara que ha ajudat a la família a carregar en una furgoneta els objectes de valor i els han traslladat a casa d’uns amics, on passaran uns dies.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a febrer 02, 2022 | 21:24
  Anònim febrer 02, 2022 | 21:24
  K vergüenza. De verda. Al menos se le podría. Aver echo un pacto. Ay mucha jente como eyos. Y me incluyo ami k también me desaucian estés men con dos niñas menores y sin saber dónde ir esto es penoso. K no Mieres este gobierno por ayudarnos a no perder la vivienda. ESTOP DESAUCIOS
 2. Icona del comentari de: Vanesa a febrer 02, 2022 | 21:24
  Vanesa febrer 02, 2022 | 21:24
  K vergüenza. De verda. Al menos se le podría. Aver echo un pacto. Ay mucha jente como eyos. Y me incluyo ami k también me desaucian estés men con dos niñas menores y sin saber dónde ir esto es penoso. K no Mieres este gobierno por ayudarnos a no perder la vivienda. ESTOP DESAUCIOS
 3. Icona del comentari de: Ernest a febrer 02, 2022 | 22:49
  Ernest febrer 02, 2022 | 22:49
  Una puta pena Catalunya, una puta pena España!!!!! Es asqueroso 🤢 que le hagan estas cosas a esas pobres familias!!!!! Que vergüenza de país.
 4. Icona del comentari de: Joan R. a febrer 03, 2022 | 05:09
  Joan R. febrer 03, 2022 | 05:09
  I el que ha de venir

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa