Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
MAPA | Tens habitatge públic de l’Ajuntament en projecte al teu barri?
  • CA

Les obres i tràmits de nous habitatges públics a Barcelona es reactiven aquesta setmana, després de dos mesos i mig de paràlisi per la crisi del coronavirus. En total són 35 els projectes que es desencallen, segons ha anunciat aquest dimarts l’Ajuntament de Barcelona. Estan en fases molt diferents d’execució: des d’obres a punt d’acabar, fins a futurs edificis que tot just ara es dibuixen als plànols.

Les obres en curs són promocions que provenen del passat mandat. Es tracta de 15 projectes que sumen 625 pisos de diversos tipus. La meitat seran per a col·lectius específics: 94 seran per reallotjar persones afectades per plans urbanístics al Bon Pastor i Vallcarca, 86 seran per a cooperatives en règim de cessió d’ús, 107 seran dotacionals per a gent gran i 27 es vendran amb la fórmula de dret a superfície. La meitat restant (311) seran d’accés general en règim de lloguer assequible o de lloguer social.

D’altra banda, el govern espanyol ha aixecat la suspensió dels concursos públics, licitacions i altres processos d’adjudicació amb la darrera pròrroga de l’Estat d’Alarma. Tres promocions d’habitatges a les Casernes de Sant Andreu –296 pisos en total– que estaven en plena tramitació podran publicar les licitacions d’obres “les properes setmanes”, segons el consistori. També es reprèn la licitació del segon bloc de pisos-contenidor de la ciutat, al costat de Glòries.

Finalment hi ha 16 projectes escampats per tota la ciutat que encara estan a la fase dels plànols. Agrupen el gran gruix de l’habitatge públic en marxa: 1.426 pisos. Segons la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, a finals d’any hi hauria d’haver a Barcelona una trentena d’obres en marxa, en diferents estadis d’execució.

En el següent mapa es pot observar el repartiment territorial de les promocions, amb una especial concentració al costat del Besòs, al districte de Sant Martí i als barris de la Marina. Tres colors mostren quines de les 34 promocions estan en obres, en licitació o encara en fase de redacció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa