Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | L’edifici de fusta més alt de l’Estat, alçat a Nou Barris
  • CA

Nou Barris no és un territori prolífic en monuments arquitectònics però ara podrà presumir d’un edifici avançat al seu temps. Es tracta del bloc de pisos Cirerers, a la plaça de les Dones de Nou Barris (Roquetes), que ja és el més alt construït en fusta a tot l’Estat espanyol. Té 8 plantes d’altura i conté 32 habitatges en cessió d’ús o cohabitatge, una fórmula intermèdia entre el lloguer i la propietat i que fomenta la vida comunitària.

El solar és públic i el 2016 l’Ajuntament el va cedir a la cooperativa Sostre Cívic. De la construcció se n’encarrega una altra cooperativa Celobert, que preveu acabar les obres al novembre. Com al bloc de cohabitatge de Can Batlló (La Bordeta, Sants-Montjuïc), el primer de la ciutat en aquest règim de tinença, els futurs inquilins paguen una entrada per ingressar a la comunitat de veïns –retornable si marxen– i una mensualitat regular. Al bloc de Roquetes hi haurà un “carrer-replà” a cada planta, on poder conversar, jugar o estendre la roba.

L’edifici de fusta més alt de l’Estat és a Roquetes / Twitter – @Cirerers1

L’edifici usa criteris de sostenibilitat com materials biodegradables o consum energètic mínim. Compta amb plaques fotovoltaiques i un disseny pensat per captar el màxim de llum solar a l’hivern i el mínim a l’estiu. Els futurs inquilins han participat en l’elaboració del disseny, per fer-se seu l’edifici abans que es construeixi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa