Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament signa un conveni per afegir 1.000 nous pisos al parc públic protegit

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per majoria absoluta el conveni amb el sector de l’habitatge social i cooperativa amb el qual preveu ampliar el parc públic protegit amb 1.000 nous pisos. L’acord permetrà a l’Ajuntament cedir l’ús de solars i edificis municipals a rehabilitar perquè sigui el sector qui proposi els projectes que desenvoluparan fundacions de l’habitatge social i cooperatives sense ànim de lucre.

La iniciativa s’ha aprovat amb els vots a favor de BComú, PSC i JxCat, i l’abstenció d’ERC, Cs, PP i Bcn Canvi. D’entrada, se cediran 15 solars i edificis, que significaran 419 pisos, que s’aniran ampliant progressivament fins a arribar al total de 1.000 habitatges. D’aquest total, el 60% seran de lloguer assequible i el 40%, de cohabitatge.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha reivindicat que aquests pisos seran els “primers” exemples de “cohabitatge sénior i per persones amb discapacitat”. Ha celebrat l’acord apuntant que és “una forta aliança público-comunitària per accelerar els ritmes de construcció amb noves maneres de viure”.

En finalitzar el ple d’aquest divendres, s’ha dut a terme la signatura amb la Associació de Gestors d’Habitatge Social, la Federació de Cooperatives d’Habitatge, la Xarxa d’Economia Social i Solidària, i la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social, ha informat el consistori en un comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa