Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament signa un conveni per afegir 1.000 nous pisos al parc públic protegit
  • CA

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per majoria absoluta el conveni amb el sector de l’habitatge social i cooperativa amb el qual preveu ampliar el parc públic protegit amb 1.000 nous pisos. L’acord permetrà a l’Ajuntament cedir l’ús de solars i edificis municipals a rehabilitar perquè sigui el sector qui proposi els projectes que desenvoluparan fundacions de l’habitatge social i cooperatives sense ànim de lucre.

La iniciativa s’ha aprovat amb els vots a favor de BComú, PSC i JxCat, i l’abstenció d’ERC, Cs, PP i Bcn Canvi. D’entrada, se cediran 15 solars i edificis, que significaran 419 pisos, que s’aniran ampliant progressivament fins a arribar al total de 1.000 habitatges. D’aquest total, el 60% seran de lloguer assequible i el 40%, de cohabitatge.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha reivindicat que aquests pisos seran els “primers” exemples de “cohabitatge sénior i per persones amb discapacitat”. Ha celebrat l’acord apuntant que és “una forta aliança público-comunitària per accelerar els ritmes de construcció amb noves maneres de viure”.

En finalitzar el ple d’aquest divendres, s’ha dut a terme la signatura amb la Associació de Gestors d’Habitatge Social, la Federació de Cooperatives d’Habitatge, la Xarxa d’Economia Social i Solidària, i la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social, ha informat el consistori en un comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa