Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La PAH exigeix als bancs que tornin el rescat o entreguin els seus pisos

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Lucía Delgado, creu que si es desnona als que no poden pagar el lloguer, “és de sentit comú exigir als bancs que ens tornin el rescat o ens entreguin els seus habitatges“. En una entrevista que publica aquest diumenge El Periódico, Delgado ha lamentat que es normalitzin “situacions dramàtiques” com els desnonaments o els morts al Mediterrani. La portaveu de la PAH ha criticat que els mitjans de comunicació ja no n’informen, excepte quan hi ha un suïcidi. De fet, segons la portaveu de la PAH, quan un home de Sants es va prendre la vida abans de ser desnonat, va fer moltes entrevistes en una setmana.

Lucía Delgado ha destacat que el problema de l’habitatge és social, però que el viu individualment una persona o una família de manera “dramàtica”. De fet, ha explicat que gent que acudeix a la PAH hi va amb “un quadre d’ansietat, angoixa i depressió molt greu” i que moltes vegades hi va avergonyida i plorant. La portaveu de la PAH es mostra partidària d’aturar tots els desnonaments i en cas que la família no sigui vulnerable, que s’acrediti. Segons ella, d’aquesta manera s’evitaria saturar els serveis socials i protegir a les famílies.

En ser preguntada per l’ocupació d’habitatges de particulars, Delgado ha recordat que si es demostra que el pis està habitat, sigui primera o segona residència, trauran a qui hagi entrat perquè “és usurpació, no ocupació”. En aquest sentit, ha recordat que Barcelona no té massa espai per créixer i que plataforma no pensa en la construcció. Davant d’això, ha defensat que caldria “consolidar” la situació de les persones que ocupen habitatges, que actualment suposen un 35% o un 40% de la gent que va a les assemblees de la PAH.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a juliol 05, 2021 | 09:51
    ton c. juliol 05, 2021 | 09:51
    ja comença a ser hora de que algú posi a lloc els bancs i el gobierno.

Nou comentari

Comparteix