Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La mobilització veïnal atura un macrodesnonament de la Sareb amb famílies vulnerables

“Tenim fills que van a escoles del barri. Tenim gent gran a qui han operat fa poc. També hi ha companys malalts, del pulmó o de la cama. I això és del banc, i ara ens volen expulsar”, comenta el Leonardo, pare de família i un dels habitants de l’edifici situat al número 17 del carrer de la Mare de Déu del Carmel, al barri del Putxet i el Farró. Quan diu que és del banc es refereix al conegut com a banc dolent, la Sareb. El bloc on viuen ell, familiars i coneguts fa més d’un lustre que va ser ocupat. “Jo fa més de 4 anys que hi vaig venir a viure perquè no tenia més opcions”, diu el Leonardo.

Avui una comitiva judicial s’ha apropat a casa seva amb la intenció de desallotjar el bloc per ordre judicial. Finalment, però, en veure la situació de mobilització popular, el llançament ha quedat anul·lat. El cas ha estat difícil d’entomar perquè tot han estat presses i rareses. El desnonament el van conèixer a última hora, apunten des del Sindicat d’Habitatge de Vallcarca. Afectava una quinzena d’adults i cinc menors d’edat. També hi ha persones grans amb informes mèdics que confirmen el seu estat de salut, asseguren.

Cooperació entre barris

Davant d’això, avui s’han conjurat en aquest carrer activistes del Sindicat d’Habitatge de Cassoles, juntament amb els seus homòlegs de Vallcarca. L’objectiu era aturar a la porta el que consideren que hauria d’haver-se frenat als jutjats, en plena moratòria contra els desnonaments de famílies vulnerables i amb un gran tenidor com a propietari de l’edifici. “No hauria de ser difícil constatar que es tracta de famílies en situació de vulnerabilitat. I això és el mínim que ara s’ha d’aconseguit”, apunta un dels membres de moviment per l’habitatge que fa de mediador.

Després de més d’una hora de presència veïnal, s’han assabentat, sense que en tinguessin constància prèvia, que la comitiva judicial havia arribat al lloc i que estava tramitant la suspensió del desnonament des de l’interior d’una botiga. Ningú els havia avisat. I, de fet, ningú tampoc no els havia donat als afectats el paper que certifica el desnonament. El Leonardo ha hagut d’anar a reclamar, poc després de donar la bona nova als seus companys d’edifici.

Nou comentari

Comparteix