Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La delirant denúncia de Haibu després de sortir a l”APM?’ de TV3
  • CA

El creador dels ‘pisos rusc’ i ara també d’un nou negoci de ‘cotxes rusc’ ha presentat una delirant denúncia aquest dijous al migdia als Mossos d’Esquadra per una piulada irònica després d’aparèixer entrevistat al programa d’humor APM? de TV3. Marc Olivé ha difós als mitjans de comunicació fotografies de la seva reclamació davant dels Mossos d’Esquadra, on sosté que els CDR i l’organització Arran li volen cremar els vehicles que lloga de forma al·legal com a espai de pernoctació ultra precària per 60, 80 i 110 euros al mes.

“En aquesta entrevista apareix el lloc on estan estacionats els vehicles i els teleespectadors poden reconèixer la ubicació exacta, la zona o almenys el barri”, sosté, en referència a l’aparició al programa. Es tractava d’una entrevista molt crítica que li va fer l’humorista Joel Díaz, que posava de relleu la pretensió de fer negoci amb la desesperació de persones que s’han quedar sense casa. La conversa era dins d’un dels vehicles presumptament comercialitzats i en un moment de la seqüència s’apreciava que estava aparcat en un descampat municipal on es pot estacionar de franc.

La denúncia no és contra el programa, però, sinó contra un usuari de Twitter que comentava la piulada de l’APM?. La piulada únicament diu “Vols quedar per cremar cotxes rusc? Enviar.”, però Olivé considera que és una convocatòria formal per anar-los a cremar, malgrat que no inclogui cada data ni hora ni punt de trobada. A més d’assenyalar al tuitaire –un estudiant de Ciències Polítiques–, Olivé ha incorporat a la denúncia uns altres 10 usuaris de Twitter –quasi tots estudiants, també– que van clicar M’agrada a la publicació. Considera que el gest interactiu vol dir que “estarien d’acord amb participar en aquesta convocatòria”.

I encara va més enllà, atribueix als 11 tuitaires la pertinença a algun CDR perquè tenen “publicacions relacionades” al seu mur o usen l’etiqueta #josocCDR. Les seves sospites continuen estenent-se i, sense aportar cap argument, assegura en la denúncia que “l’organització Arran podria estar sota aquestes amenaces” perquè ja hi havia tingut conflictes anteriorment. Tant a Arran com als CDR, diu, ja els va denunciar anteriorment.

L’empresa, que no va aconseguir implantar els ‘pisos rusc’ que volia per la pressió municipal i social, es va traslladar a Madrid i ha estrenat a la capital espanyola aquesta nova modalitat de negoci, que també ha implantat a Barcelona. A Madrid va aconseguir un gran eco mediàtic, però a Barcelona la segona ocurrència de Haibu havia estat rebuda amb molta més fredor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa