Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament diu que els pisos per a joves de la Fabra i Coats són per a parelles o companys de pis
  • CA

El cas de la promoció de pisos per a menors de 35 anys al recinte Fabra i Coats que demana uns ingressos mínims de 1.671 euros bruts al mes​ –en el cas de cobrar en dotze pagues– per a una persona que volgués optar a viure-hi s’ha anat aclarint amb els dies. Ahir, el gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Burón, especificava que l’oferta anava dirigida a “parelles” i que, per tant, demanaven a “les persones que volen ser llogateres en solitari” que es “plantegin la possibilitat de compartir habitatge entre dues o més persones”. 

La voluntat del consistori era aclarir que, tot i que la demanda dels 20.052 euros d’ingressos bruts anuals per a algú que vol independitzar-se en solitari sigui difícil d’assolir per a un sol jove, la xifra de 20.672€ entre dues persones o més és del tot assequible. Les condicions de la promoció s’han fet per apropar l’habitatge amb un preu “que no és el de mercat, però tampoc és de lloguer social”, ha remarcat Burón. Anteriorment, preguntades pel TOT Barcelona, fonts municipals només havien especificat que es tractava d’un bloc que no és dirigia a cap “col·lectiu en emergència social” i que es realitzava “en base a les lleis d’habitatge aprovades al Parlament”. 

Sobre els pisos de la promoció anomenada Can Fabra, el també gerent del Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha assegurat que són “de nova construcció i bona qualitat” i que tots tenen dos dormitoris. En total, l’oferta planteja 41 habitatges, d’entre 53 i 58 metres quadrats, que tindran un preu d’entre 450 i 500 euros. Segons Javier Burón, que els joves en solitari ho tinguessin complicat per accedir a la promoció ja ho contemplaven perquè busquen “treure el màxim partit al parc d’habitatge municipal i estem afavorint que les persones joves s’agrupin”. 

Tanmateix, tot i remarcar que el projecte buscar donar sortida a les parelles joves perquè no destinin més d’un 30% del sou a l’habitatge, a les bases per a l’adjudicació dels pisos per sorteig es contemplava la possibilitat de presentar-s’hi sent només una persona. Les altes exigències del salari per a un jove en solitari van aixecar les crítiques de l’Associació de Veïnes i Veïns de Sant Andreu del Palomar.

Taula de condicions econòmiques mínimes l'any en brut per optar al concurs dels pisos

Taula de condicions econòmiques mínimes l’any en brut per optar al concurs dels pisos

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa