Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat demana a Colau comprar un solar en venda al Guinardó
  • CA

La portaveu de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Francina Vila, ha demanat aquest dilluns a l’alcaldessa, Ada Colau, replantejar el pla urbanístic del Torrent de Lligalbé, al barri del Baix Guinardó (Horta-Guinardó), per augmentar els pisos públics i atendre les demandes dels veïns. En aquesta àrea a tocar d’Alfons X està previst construir 3 promocions d’habitatge que taparien la llum als blocs preexistents.

En un comunicat, Vila ha explicat que s’ha reunit amb veïns de la zona després que el propietari d’un solar de l’àmbit hagi anunciat que se’l ven “per culpa dels efectes econòmics” de la pandèmia de la Covid-19. La regidora ha demanat a Govern municipal que negociï amb el privat per adquirir aquesta part de la parcel·la i impulsar més habitatge assequible, així com impulsar una reordenació volumètrica de l’espai que eviti perjudicis als veïns dels edificis propers.

La proposta actual del Govern de l’Ajuntament per aquest espai inclou un jardí central que va de Lepant a Padilla, i tres promocions d’habitatge, de les quals una és del propi Ajuntament, amb façana interior i al carrer del Mas Casanovas. Les promocions d’habitatge, tant la pública com la privada, deixen sense llum ni vistes fins a 3 edificis contigus. Si comprés el solar a la venda, diu JxCat, l’Ajuntament podria modificar el volum d’un dels edificis previst perquè sigui més conciliable amb els blocs propers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa