Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una immobiliària deixa tirades 27 famílies a l’Eixample
  • CA

L’Immobiliària Gallardo ha decidit no renovar cap dels contractes de lloguer dels habitatges preexistents de la finca del carrer de Tarragona 84-90, al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample. En una informació publicada el passat 30 de desembre, des del TOT es va vincular de manera errònia la immobiliària Gallardo amb l’exprimer ministre francès i exregidor de l’Ajuntament de Barcelona Manuel Valls. Però la immobiliària implicada no té cap vinculació ni present ni passada amb Valls ni la seva família.

Tal i com ha explicat Ràdio Hostafrancs, en aquest edifici de grans dimensions de 120 habitatges -que també inclou dues plantes dedicades a oficines i i despatxos- unes 27 famílies han comprovat que la propietat no els donava cap possibilitat de renovació quan els contractes temporals de lloguer finalitzaven. Se sumen a una tendència força habitual a la ciutat de Barcelona amb edificis d’aquestes característiques d’un sol propietari, de fet va succeir quelcom similar fa uns anys a la finca de Gran de Gràcia número 1, on ara només hi ha oficines i despatxos si bé en aquest cas els amos eren particulars.

Reformes integrals sospitoses

Fonts dels afectats han explicat que, a mesura que s’apropa la finalització del contracte i han d’abandonar l’edifici, aleshores s’hi engeguen reformes integrals inèdites. N’hi ha que sospiten que la idea de la immobiliària és utilitzar la finca com a apartaments d’ús turístic. De fet, la ubicació de l’edifici fa que quedi exclòs de la zona de decreixement d’establiments d’ús turístic delimitada pel Pla Especial Urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest immoble té la particularitat de ser el més antic de la configuració de la via que separa la Nova Esquerra de l’Eixample d’Hostafrancs. Tal i com detallen des de Ràdio Hostafrancs, es va construir durant la dècada dels 70 en l’etapa de Josep Maria Porcioles al capdavant del consistori barceloní.

Fèlix Gallardo, tinent d’alcalde de Porcioles, va presidir l’empresa immobiliària que explota aquesta finca. Fins al segle actual la façana lluïa la placa amb el jou i les fletxes, que els administradors van haver de retirar per poder complir la normativa de memòria històrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa