Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’habitatge nou s’encareix un 1,4% a Barcelona

El preu dels habitatges d’obra nova ha augmentat un 1,4% a Barcelona el 2021, segons l’estudi d’oferta d’habitatge de nova construcció elaborat per l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE). A la capital és on es registra el preu més elevat, perquè el metre quadrat útil ascendeix fins als 7.159 euros. Per districtes, el més car és l’Eixample -10.230 euros de mitjana- i el més barat Sant Andreu -5.149 euros-. Ara bé, a la capital catalana ha baixat un 0,4% el preu de venda dels habitatges perquè tendeixen a ser més petits i tenen, de mitjana, un 1,7% menys de superfície.

L’entitat atribueix l’increment al fet que hi ha hagut una “reactivació” de l’obra nova arreu del territori, que ha provocat que algunes zones hagin crescut “fora” del seu ritme habitual. A la demarcació de Barcelona l’augment és molt notable, d’un 15,3%, fins als 4.872 euros per metre quadrat útil.

A Catalunya l’increment és sensiblement menys acusat; d’un 14,4%, fent que el metre quadrat estigui valorat en 4.421 euros. A la demarcació de Tarragona és on més ha pujat de mitjana el preu per metre quadrat útil, un 22,5%, fins als 2.421 euros. El 2021 s’han doblat les llars unifamiliars i per aquest motiu l’APCE preveu “canvis significatius” en la tipologia d’oferta el 2022.

El president de l’Associació de Promotors de Catalunya, Xavier Vilajoana, ha considerat que l’augment de preus té “un vessant positiu”, que és que l’obra nova s’està “estenent” més enllà de Barcelona. Vilajoana ha explicat que en els territoris on “pràcticament no hi havia activitat promotora” els preus de referència eren “molt baixos” en anys anteriors, de manera que les noves promocions han provocat que en l’estudi d’enguany hagi augmentat “molt” la mitjana del preu per metre quadrat útil. “La dada pot provocar conclusions errònies si no s’analitza d’on ve”, ha advertit el president de l’entitat.

Per demarcacions, Lleida és on menys ha crescut el preu mitjà del metre quadrat útil, un 2%, fins als 2.181 euros. A Girona l’augment ha estat de 8,8%, fins als 3.721 euros. Vilajoana ha assegurat que els increments en els preus se situen “en la normalitat”, tenint en compte els costos de la construcció i la inflació. Així mateix, ha assegurat que “en part” també ha influït a tot plegat la crisi de subministrament d’alguns materials. Vilajoana ha pronosticat que els preus dels materials “es començaran a regularitzar” durant el primer semestre d’aquest any.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a febrer 20, 2022 | 19:27
    Anònim febrer 20, 2022 | 19:27
    Els preus ara mateix a Barcelona no tenen sentit per la gent que viu i treballa a Barcelona...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa