Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana intervé una finca municipal ocupada a les Corts
  • CA

La Guàrdia Urbana s’ha presentat amb 10 furgons al carrer de Montnegre, 46, al barri de les Corts, per desallotjar les famílies que han ocupat la finca. Així ho ha anunciat el Grup d’Habitatge de les Corts a les seves xarxes socials. Els activistes, que han demanat la col·laboració dels veïns per frenar el desnonament, expliquen que a l’edifici viuen quatre famílies amb menors. Malgrat que el activistes mantenen que es va ocupar fa una setmana, fonts municipals han explicat al TOT Barcelona que l’edifici no fa ni 24 hores que està ocupat.

Aquestes mateixes fonts també confirmen que la policia municipal ha desallotjat 26 persones i asseguren que cap d’elles és menor d’edat. L’Ajuntament diu que s’ha avisat al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), organisme amb qui s’ha estat sempre en contacte, segons el consistori. A més, afegeixen que de les quatre unitats familiars, tres han rebutjat el servei del CUESB i amb una s’està gestionant.

Moments de tensió

El desplegament ha deixat certs moments de tensió entre el cos policial i els manifestants que intentaven aturar el desnonament. Segons denuncien des de CUP Barcelona en un vídeo publicat a les xarxes, els agents de la Guàrdia Urbana haurien agredit alguns dels manifestants, inclòs el diputat al Parlament de Catalunya, Carles Riera. D’altra banda, el Grup d’Habitatge de Sants ha denunciat alhora que alguns dels agents no tenen visible el número d’identificació.

Els activistes, contra el Districte

El col·lectiu assegura que l’Ajuntament “vol esborrar la memòria del barri” i que pretén “enderrocar la casa”. En aquest sentit, denuncien cert cinisme del Districte. “Té a la seva possessió un extens parc d’habitatges buit, en desús i en degradació mentre esperen el seu enderroc”, diuen en un comunicat.

Respecte a l’edifici que tot just ara intervé la policia, els activistes mantenen el seu pols i asseguren que el barri “no es pot permetre més destrucció del poc patrimoni que li queda i més abandonament institucional”. Amb tot, reclamen que els solars buits i els balcons tapiats passin a mans de “famílies i el jovent més vulnerable”.

El cas de l’àvia de 90 anys

L’últim intent de desnonament més sonat va passar a la Barceloneta. La gran diferència entre tots dos casos, però, és que, en aquest cas, la finca no era municipal. S’intentava desnonar un veïna de 90 anys que, quan només tenia tres anys, el seu pare va signar un contracte de renda antiga i, quan ell va morir, va quedar com a subrogada. La sorpresa va arribar quan un jutge va dir que havia de marcar en considerar que el contracte que té no és vitalici i malgrat que no consta cap impagament a la propietat. Malgrat tot, el jutge ha decidit suspendre temporalment el llançament que estava previst per a aquesta setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa