Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els grans tenidors plantegen cedir a l’Estat 30.000 pisos de lloguer social
  • CA

Els grans tenidors d’habitatges estan disposats a cedir una part rellevant de la seva cartera per destinar-la a un lloguer social assequible de manera immediata. Eduard Mendiluce, CEO dels gestors immobiliaris Aliseda i Anticipa i en nom de l’associació de propietaris Asval, confirma que els grans propietaris residencials estan a favor d’arribar a un acord de col·laboració publico-privada amb el govern espanyol per posar a disposició de l’Estat 30.000 habitatges socials.

Durant la seva intervenció a la jornada anual del Club Immobiliari de l’escola de negocis Esade, Mendiluce va posar sobre la taula que l’acord sigui amb l’Administració central i no amb les comunitats autònomes, per tal de donar-li més seguretat jurídica. La idea és una concessió a l’Estat per un període de 25 anys a un preu un 20% per sota de mercat. El perfil de l’inquilí que podria accedir a aquests arrendaments el definiria el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) i la gestió d’aquests immobles continuaria sent privada.

L’objectiu és donar una solució entre el sector privat i el públic a les famílies més vulnerables que tenen problemes per accedir a un habitatge al mercat. “El sector privat i el públic s’han d’asseure per buscar junts models que siguin eficaços i escalables”, explica Mendiluce. El programa podria incloure tant habitatges buits com habitatges ocupats amb criteris de vulnerabilitat, a fi de regularitzar habitatges ocupats il·legalment, segons la proposta d’Asval.

El mateix govern estatal va proposar fa uns mesos que els grans propietaris podrien cedir fins a 30.000 cases per a lloguer. Ara caldrà determinar si aquesta proposta s’articula a través d’una convocatòria pública. El director general d’Habitatge i Sòl del Ministeri, Francisco Javier Martín, afirma que s’estan “posant sobre la taula instruments perquè les comunitats autònomes puguin exercir les competències, perquè al final la competència d’habitatge és de les comunitats autònomes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa