Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Fotocasa’ lloga un pis il·legal de 15m² per 400 euros a Barcelona
  • CA

Al portal immobiliari ‘Fotocasa’ es lloga un pis il·legal de 15m² per 400 euros a Barcelona. L’anunci correspon a l’habitatge situat al cinquè tercera del carrer de Nàpols, 150, al barri del Fort Pienc. És un anunci d’un immoble construït l’any 1977 que no compleix la norma perquè no fa més de 20m², com exigeix el decret 141/2012, de 30 d’octubre, pel qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat.

L’anunci, publicat per Fincas Gonseni, explica que l’infrahabitatge és “exterior”, que concentra en un sol espai la zona de “sofà-llit, cuina americana i bany”. A més, s’explica que l’immoble no té instal·lació “ni espai” per ficar la rentadora. L’anunciant assegura que és un pis “ideal” per a una persona. L’espai s’ofereix amb mobles i el bloc disposa d’ascensor per pujar fins a la cinquena planta.

A més de ser un infrahabitatge, l’anunci no compleix la normativa perquè no indica quin és l’índex de referència de preus de lloguer, com obliga la llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. Tampoc especifica si en els últims cinc anys ha estat llogat a ningú. Tot i això, l’anunciant obliga al fet que el llogater tingui un contracte de feina “indefinit superior a un any”.

El bloc disposa de vuit plantes, una d’elles soterrada, on hi ha vuit espais de magatzem i estacionament que són més grans que aquest pis que es lloga. En concret, fan 42m². A la planta zero hi ha tres baixos d’ús comercial i a partir de la primera planta hi ha 30 pisos, el més gran d’ells de 144m², segons les dades del cadastre a les quals ha tingut accés TOT Barcelona. Segons les mateixes informacions, al bloc hi ha un total de set pisos, comptant l’anunciat la portal immobiliari, que no compleixen els mínims requisits legals, tenint en compte la mida dels immobles.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Legislació intervencionista a novembre 14, 2021 | 08:24
    Legislació intervencionista novembre 14, 2021 | 08:24
    Si és una merda no el lloguis i ja està. Ningú t'obliga.
  2. Icona del comentari de: David a novembre 14, 2021 | 15:36
    David novembre 14, 2021 | 15:36
    Fotocasa no "lloga" cap pis, tanoca!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa