Fan un ‘escrache’ a una immobiliària per “incomplir” l’obligació de fixar un lloguer social

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha fet un escrache aquest dilluns davant la seu de la immobiliària Ento S.L. per denunciar que vol desnonar una família vulnerable sense oferir lloguer social. Una vintena de membres de la PAH s’han concentrat aquest migdia al número 47 de la Via Laietana de Barcelona amb pancartes i xiulets per demanar una solució per a la Voski i la seva filla menor d’edat, que el proper divendres 20 de setembre tenen la sisena ordre de desnonament del seu pis situat al barri de Vilapicina.

“El cas de la Voski és un exemple dels centenars de famílies de Barcelona que per culpa de l’increment dels preus de lloguer i la situació econòmica precària no han pogut continuar pagant el seu lloguer”, ha afirmat la portaveu de la PAH, Lucía Delgado. “Es tracta d’una família monomarental, sense recursos econòmics i un clar exemple emparat dins la Llei 24/2015. Ento S. L. l’està incomplint de manera flagrant”, ha sentenciat Delgado.

Passivitat de l’Ajuntament i la Generalitat

“Amb la llei a la mà, els bancs, fons voltor i empreses immobiliàries estan obligats a fer un lloguer social en casos com el de la Voski”, ha insistit la portaveu de la PAH, que ha intentat negociar sense èxit amb Ento S.L., propietat del mecenes Joan Artur Roura.

“Inicialment semblava que s’avenia a una solució però es va tirar enrere. Ja portem cinc ordres de desnonament, dos amb data oberta, que gràcies a la solidaritat i la força de la ciutadania hem pogut aturar”, ha assenyalat Delgado, que també ha recriminat el paper passiu d’Ajuntament de Barcelona i Generalitat, tot recordant-los que el passat mes de maig es van comprometre a fer complir íntegra la Llei 24/2015. “Estem a setembre i no hi ha sancions, ni recursos ni tampoc campanya de comunicació”, han lamentat des de la PAH. “No volem més mítings de maquillatge de Colau i Torra sinó fets”, ha sentenciat Delgado. 

De fet, un cop recuperada la Llei 24/2015, a l’abril la PAH va presentar al consistori barceloní una sol·licitud d’expedient sancionador contra l’empresa Ento S. L. “Cinc mesos després l’expedient s’està tramitant i la sanció corresponent, de 90.000 euros per no fer l’oferta de lloguer social a la Voski, no s’ha efectuat”, ha criticat la portaveu de la PAH. “Com pot arribar l’ordre del sisè desnonament abans que la sanció?”, s’ha preguntat en veu alta Delgado, que ha finalitzat afirmant que faran tot el possible per evitar el desallotjament d’aquesta família al barri de Vilapicina. “Ja que les administracions miren cap a un altre lloc, entitats com la PAH estarem al peu del canó. I, un avís per a navegants, farem un escrache a cada immobiliària, banc o fons voltor que no compleixi la 24/2015”, ha conclòs.

Nou comentari