Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“O els Mossos fan un dispositiu de guerra, o impedirem el desnonament”
  • CA

Els ocupants de la planta baixa més entresol del carrer Riereta, al barri del Raval, estan amenaçats de ser desnonats per ordre judicial el dia 14. El propietari del pis, que havia sigut el BBVA però que des del novembre és el fons nord-americà Cerberus, vol recuperar aquest local, però els veïns s’hi oposen perquè havia sigut un narcopís fins que s’hi van instal·lar els joves que hi viuen ara, que van aprofitar uns dies que els traficants no hi eren i després van haver de defensar-se dels intents dels venedors de droga de recuperar-lo. “Hem intentat negociar un lloguer social amb el banc, amb Unnim, que és encara l’entitat que gestiona els immobles que van ser de Catalunya Caixa i després va comprar el BBVA. Però no hi ha hagut manera”, explica David Cuadrado, un dels habitants del local actualment.

Segons fonts del BBVA, però, ara mateix la gestora que s’encarrega d’aques immoble és Divarian, en representació del nou propietari, Cerberus. “Nosaltres ja no hi podem fer res”, al•leguen els portaveus del BBVA.

Sigui qui sigui l’actual propietari, al costat de David Cuadrado seu l’històric líder veïnal del Raval Iñaki Garcia, del col·lectiu Stop Desnonaments Raval.  I és molt contundent: “Si la propietat no negocia, o venen els Mossos d’Esquadra amb un dispositiu de guerra o no permetrem el desnonament. El barri no ho permetrà, perquè no volem que s’hi tornin a posar traficants en lloc d’uns ocupants que fan barri i que contribueixen a la vida social”.

Entitats Raval

David Cuadrado, a l’esquerra, i Iñaki Garcia, a l’extrem dret a la imatge, amb altres representants veïnals del Raval, avui / S.B.

Garcia i Cuadrado han participat aquest matí en una roda de premsa de diverses entitats del Raval sobre els narcopisos, que encara són un problema. Molts propietaris de pisos buits del Raval no es molesten a presentar una denúncia a la policia o als tribunals quan els traficants s’instal·len en els seus habitatges buits i els converteixen en narcopisos: és un dels problemes que denuncien les entitats del barri que aquest matí han fet una roda de premsa conjunta, entre les quals hi ha Acció Raval, Assemblea d’Habitatge i Stop Desnonaments Raval.

Segons aquestes associacions de veïns de la zona, els fons inversors són els que solen tenir aquest comportament –s’inhibeixen del problema dels narcopisos– i, en canvi, sí que són proactius per fer desnonar veïns que no poden pagar el lloguer o famílies que han ocupat un pis buit per falta de recursos.

Per això, demanen a la Generalitat que sancioni “els propietaris que permeten i acullen aquestes màfies i les seves noves pràctiques amb el tràfic de drogues”. I a les immobiliàries els reclamen que negociïn amb “persones disposades  a viure als seus immobles [mentre no en fan res més] i evitar que caiguin en mans dels narcotraficants”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa