Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els lloguers de 700 euros tornen a Barcelona

Els preus dels lloguers a Barcelona han caigut un 1,4% en tot el 2020, segons dades de la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. El quart trimestre ha accelerat la tendència a la baixa, amb una caiguda 5,7% i rendes de 939,1 euros mensuals.

Per altra banda, el nombre de contractes de lloguer a la capital catalana ha caigut un 21,2% el 2020, amb 40.416 habitatges llogats. Els districtes de Ciutat Vella i Horta-Guinardó han estat els més afectats pel descens de contractes signats, amb una caiguda del 23,8% en el quart trimestre en els dos casos. Sant Andreu i Sant Martí han registrat les caigudes més moderades, del 17,4%.

Tornen els lloguers de 700 euros

Estadístiques a banda, potser el que més impacta al barceloní acostumat a veure lloguers mileuristes és el retorn de les rendes de 800 i fins i tot 700 euros mensuals. Tres districtes de la ciutat –Nou Barris, Horta-Guinardó i Sant Andreu– tanquen l’any amb mitjanes inferior al llindar dels 800 euros. Fins i tot el quart trimestre deixa un preu mig una mica inferior als 700 euros a Nou Barris. Xifres que abans de la pandèmia començaven a ser molt difícils de trobar.

(1) Variació interanual dels lloguers mensuals corresponents al 4t trimestre.
(2) Variació interanual de les mitjanes anuals.
(3) Les dades del conjunt de Barcelona no coincideixen amb la suma dels districtes ja que hi ha alguns habitatges que no s’han pogut georeferenciar.
Font: Elaboració del Servei d’Estudis i Documentació d’Habitatge, a partir de les fiances a l’INCASOL.

La baixada de preus durant el quart trimestre ha tingut diferents intensitats en funció del districte. Els descensos més pronunciats s’han produït en els districtes amb preus previs més alts i a les zones turístiques: les Corts, l’Eixample o Ciutat Vella tenen caigudes del 9,3%, 7,8% i 7,2% respectivament en els darrers tres mesos de l’any. A Sants- Montjuïc, en canvi, el descens ha estat de l’1,5%.

Menys oscil·lació al conjunt del país

A tot Catalunya, el descens ha estat d’un 16,6% interanual, fins a 135.509 operacions. En general, el 2020 els preus han mantingut una certa estabilitat a Catalunya, amb un descens del 0,1% de mitjana. A l’Àrea Metropolitana de Barcelona, les rendes han augmentat un 2,8% en tot l’any, fins als 794,3 euros mensuals. En el quart trimestre també s’ha constatat l’inici de la tendència a la baixa, amb un descens del 0,4% i rendes de 779,6 euros de mitjana.

Evolució dels lloguers l’any 2020 / Generalitat de Catalunya

L’evolució del mercat del lloguer a tot Catalunya el 2020 ha estat fortament afectada pel confinament domiciliari de març. La flexibilització de les mesures han permès recuperar els contractes, sobretot en el quart trimestre. En aquest període s’han registrat 39.152 operacions, per sobre dels 21.053 contractes signats en el segon trimestre.

Evolució dels lloguers l’any 2020 / Generalitat de Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa