Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els espais ocupats d’El Kubo i la Ruïna seguiran a Sant Gervasi
  • CA

Avui estava programat el desallotjament d’El Kubo i La Ruïna, dos allotjaments ocupats que hi ha al costat de la plaça Bonanova, al barri de Sant Gervasi. Aquest, però, no s’ha produït i ha quedat suspès sense data fixa. Preveient l’actuació policial d’avui, les persones que hi viuen s’han preparat a consciència per evitar que els agents dels Mossos d’Esquadra hi poguessin entrar: han omplert de tanques metàl·liques i material d’obra les portes i finestres del carrer Sant Joan la Salle, que és l’únic lloc per on es pot accedir a l’interior del recinte.

Els integrants d’aquestes dues cases ocupades expliquen a través d’un comunicat emès al seu perfil de Twitter que l’anomenat El Kubo, que és l’espai sobre el qual pesava l’ordre de desallotjament, és un antic edifici d’oficines que va ser ocupat per primera vegada el 2016. Just al costat, i connectats a través d’una petita reixa, s’hi troba La Ruïna, un immoble ocupat propietat de Sareb, que des del 2019 serveix com a centre social on es realitzen concerts, tallers i moltes activitats culturals. Els diversos col·lectius que coordinen les activitats que es realitzen dins aquests espais defineixen El Kubo i La Ruïna com “un símbol de lluita i d’autogestió”.

“Si desallotgen, que cremi Sant Gervasi”

Des de la Ruïna i el Kubo defensen que la seva activitat aporta un servei pel barri i, per aquest motiu, van demanar ajuda a altres entitats veïnes per intentar frenar el desallotjament sota l’alerta de: “Si desallotgen La Ruïna i El Kubo, que cremi Sant Gervasi“. Una crida que ha obtingut resposta.

El clima de tensió entre aquestes entitats ocupes i l’administració pública va escalar després que el regidor de Sarrià – Sant Gervasi i tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, titlles de “banda de salvatges” la gent que habita en aquests espais. El regidor del districte ha demanat reiteradament que s’executin els dos llançaments al mateix dia per “evitar que els ocupants puguin passar d’un espai a l’altre” i recorda que és un tema que el consistori té molt present.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa