Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El portaveu d’ERC es fica en un edifici municipal per denunciar que cau a trossos amb veïns a dins

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha denunciat que el consistori està fent obres de rehabilitació a l’edifici de propietat municipal del carrer Robador 33, al Raval, sense reallotjar els veïns. L’immoble va ser expropiat fa tres anys perquè no es feia càrrec del manteniment, però no ha estat fins ara que han començat a rehabilitar-lo.

“Tres anys més tard, els veïns segueixen vivint en unes condicions lamentables. Alguns exemples: finestres que no tanquen i per on entra l’aigua quan plou i el fred a l’hivern. I la porta de l’escala l’han instal·lat i pagat els veïns per seguretat”, ha explicat Coronas, que també és el president del districte, en un fil a Twitter. Segons denuncia, ja “han caigut dos sostres dels habitatges que els bombers han apuntalat i assegurat de manera provisional”.

L’estat de l’immoble és tan precari que el sostre de l’escala ja no existeix –hi ha una lona que no protegeix de la pluja i permet l’entrada de coloms– i també s’ha tapiat l’accés al terrat, impedint una evacuació en cas d’incendi. També estan tapiades les finestres del celobert a l’últim pis, però a la resta de plantes segueixen obertes amb el perill de caiguda que això comporta. Els treballs avancen amb molta lentitud perquè els veïns encara hi viuen. Segons Coronas, l’Ajuntament incompleix la normativa municipal que “obliga a reallotjar els inquilins mentre durin les obres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa