Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El districte barceloní on més han caigut els preus dels pisos aquest 2023

No tot són males notícies en el món de l’habitatge a Barcelona. En un context d’increment de preus generalitzat, el preu de l’habitatge de compra a la ciutat s’ha mantingut fix durant els tres primers mesos del 2023, en una mitjana 4.063 euros/m2 segons l’informe trimestral d’índex de preus que ha fet públic el portal immobiliari Idealista. Un 0% de creixement que contrasta amb el 2,9% que, de mitjana, han crescut els preus dels pisos de segona mà a l’Estat on, això sí, el m2 es paga a 1.943 euros, just la meitat que a la capital de Catalunya. I a Catalunya els preus han pujat un 1,5% de mitjana, arribant als 2.328 euros/m2. En tot cas, si fem la comparativa anual, és a dir, amb el març de 2022, a Barcelona els preus mitjans de compra d’un pis han registrat un increment del 2,7%.

5 districtes amb caiguda de preus

Segons aquest informe, a Barcelona cinc dels deu districtes han començat el primer trimestre de 2023 amb caigudes en el preu mitjà de venda. El que més, Gràcia, que ha registrat un descens de l’1,2%. En segon lloc, hi ha el districte de l’Eixample (-0,8%), seguit de Sant Martí (-0,7%), Sarrià-Sant Gervasi (0,7%) i Ciutat Vella (-0,5%).

Per contra, els altres cinc districtes de la ciutat han experimentat un lleuger increment dels preus del m2 quan parlem de pisos de segona mà. Al capdavant del creixement hi ha Sants-Montjuïc, amb una pujada del 2,3%, Horta Guinardó (1,6%), Nou Barris (1,1%), Les Corts (0,5%) i Sant Andreu (0,4%).

Una de les terrasses de la plaça de la Vila de Gràcia / Mireia Comas
Una de les terrasses de la plaça de la Vila de Gràcia / Mireia Comas

El districte més car, com sempre

Ara bé, una cosa són els creixements i l’altra el rànquing de districtes on comprar un pis resulta més car. En aquest sentit, els preus més alts a la ciutat comtal els trobem, com sempre, al districte de Sarrià Sant Gervasi (5.425 euros/m2), a les Corts (4.961 euros/m2) i a l’Eixample (4.849 euros/m2). A la banda oposada hi ha Nou Barris, amb 2.418 euros/m2, l’únic districte de la capital per sota dels 3.000 euros per cada metre quadrat. Després hi ha Horta Guinardó (3.163 euros/m2) i Sant Andreu (3.171 euros/m2).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa