Un detingut i diversos investigats en un desnonament al barri de la Salut

Nou famílies, amb quatre menors, s'han quedat sense casa | El Sindicat d'Habitatge denuncia que els habitants de l'edifici van ser estafats

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns un home i hi ha diverses persones investigades en un desnonament al barri de la Salut de Barcelona, al carrer Mare de Déu de la Salut, al districte de Gràcia. Un grup de persones ha intentat impedir l’accés de la comitiva judicial, ja que s’havia fet una crida per evitar el desnonament.

[r:1]

Els agents han començat a apartar-los un a un, segons han explicat fonts policials. Alguns s’hi han resistit, en algun cas amb puntades de peu i cops de puny als policies, segons la versió de la policia. Els Mossos han utilitzat la força per alliberar l’accés. Una persona ha quedat detinguda per resistència i atemptat als agents de l’autoritat, i hi ha diversos denunciats per desobediència.

Entitats del barri denuncien que aquest desnonament deixarà sense llar nou famílies amb quatre menors, incloent una dona embarassada, que van ser estafades amb contractes falsos. Segons el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca –que s’ocupa dels barris del nord del districte de Gràcia– les famílies han estat estafades i la propietat, una congregació de monges, mai ha volgut negociar. L’entitat assegura que van signar contractes que van resultar falsos amb un apoderat de les monges.

Els afectats han viatjat a Madrid dues vegades per intentar arreglar la situació però la congregació els ha dit que no pot fer-hi res. Fins i tot van plantejar una possible compra, però el preu que els van proposar no era assumible, ha indicat el sindicat.

Més informació

Nou comentari