Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonen un bloc de Gràcia ocupat per famílies amb menors en risc d’exclusió

Els Mossos d’Esquadra estan treballant des d’aquest dimarts a primera hora del matí en el desallotjament d’un bloc de Gràcia ocupat per famílies amb menors. Desenes de manifestants s’han concentrat des de primera hora a la porta del número 354 del carrer de Nàpols, al barri del Camp d’en Grassot, per evitar el desallotjament de l’anomenat bloc Ruth, un edifici propietat d’un fons d’inversió que el Sindicat d’Habitatge de Gràcia va ocupar el juny del 2021.

La presència de la protesta a l’entrada de l’immoble ha aturat durant uns instants la intervenció policial, que s’ha reprès poc després provocant diversos moments de tensió entre agents i manifestants. Un a un, els policies han tret de la porta els concentrats per poder accedir a l’edifici i materialitzar el desnonament de tres de les famílies que hi resideixen.

Segons han denunciat a través de les xarxes socials tant el Sindicat d’Habitatge de Gràcia com el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca, la policia catalana ha identificat les persones que estaven bloquejant l’entrada dels efectius al bloc Ruth, que és propietat del fons d’inversió Cerberus. Els Mossos d’Esquadra han preparat un fort desplegament per poder procedir al desallotjament i fins al número 354 del carrer de Nàpols s’hi han desplaçat fins a dotze furgons de la unitat antidisturbis, que finalment han pogut materialitzar el llançament.

Es dona la circumstància que almenys dues de les tres famílies amb menors desnonades estan en risc d’exclusió social i figuraven a la mesa d’emergència de l’Ajuntament de Barcelona a l’espera de poder accedir a un pis protegit.

Un altre desnonament polèmic

Cal recordar que la setmana passada ja va tenir lloc un altre desnonament polèmic aquest cop al barri del Besòs del districte de Sant Martí. Els fets van tenir lloc el passat 14 de juliol quan nombrosos efectius de la unitat antidisturbis de la policia catalana van acudir al número 12 del carrer d’Alfons el Magnànim per provar de desallotjar la Sheila i els seus fills menors d’edat, que ja era el tercer intent de llançament que patien.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Nina1972 a juliol 18, 2023 | 13:54
    Nina1972 juliol 18, 2023 | 13:54
    Sense escrúpols.... Els que ocupen pisos de propietat aliena, on s'ha vist això que es defensin aquesta gent. Si són vulnerables que donin suport els serveis socials I ajuntaments no els propietaris . I si awuests manifestants tenen tanta pena que ofereixin els seus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa