Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien el desnonament d’una veïna de Gràcia en ple temporal i sense advocat d’ofici
  • CA

 

L’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia (OHPG) denúncia que els Mossos d’Esquadra han executat un desnonament d’una veïna aquest dimarts al matí a Gràcia, en ple temporal de vent i pluja extrems. A més, sosté que no hi eren presents ni la comitiva judicial ni cap servei municipal d’atenció social, com és preceptiu. Només hi han anat, critiquen, el serraller que ha canviat el pany i els advocats de la propietat. El pis està al carrer Verntallat i pertany a dues empreses, propietàries de tot l’edifici i d’altres immobles a la ciutat.

La noia vivia en aquest habitatge des del mes d’octubre i tenia una ordre cautelar de desnonament dictada pel jutjat d’instrucció número 33 de Barcelona, però no s’ha pogut defensar perquè encara no li havia estat assignat cap advocat d’ofici. El col·lectiu considera que s’ha vulnerat el seu dret a defensa: “No havia sigut notificada del procediment cautelar, ni se li havia donat la possibilitat de presentar un recurs”.

“Ha estat fulminant: la nostra companya s’ha quedat al carrer, amb una petita maleta i totes les seves coses a dins”, lamenta l’OHPG. L’Oficina afegeix que ha quedat “en una situació de vulnerabilitat” i “ningú se’n fa responsable”. De fet, expliquen, ja va viure un desnonament al juny –al carrer Sors –també a Gràcia– i va trobar sostre a través de l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia. “Aquesta solidaritat serà la que permetrà que, avui, la Makechu dormi en una casa”. 

Insten a l’Ajuntament a investigar el cas

“Exigim que l’Ajuntament de Barcelona investigui aquest procediment, que es facin públiques les males pràctiques i desnonaments il·legals que vulneren tots els drets fins ara aconseguits, i es posicioni públicament en contra, desplegant les eines legals que siguin pertinents”, defensa el col·lectiu en un comunicat. 

“Tot l’aparell de l’Estat es posa al servei de la defensa de la propietat privada, dels especuladors, i deixen a les persones tirades al carrer”, acusen. Si fa una setmana i mitja s’aconseguia suspendre un macrodesnonament gràcies al nou decret-llei d’habitatge de la Generalitat, aquesta vegada no ha estat possible i l’OHPG avisa que la norma “és manifestament insuficient”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa