Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Conjura veïnal per evitar el desallotjament d’un narcopís reconvertit

El veïnat del Raval es prepara per intentar aturar demà a primera hora un desnonament peculiar. Es tracta de l’intent de desallotjar un antic narcopís que els veïns van ocupar per evitar que tornés la realitat delinqüencial. A canvi, en veure la passivitat de la propietat per evitar el problema, van decidir que el més adequat era mantenir aquell pis ocupat. Des de llavors, l’antic espai de venda de drogues, situat a la finca del número 3 del carrer de la Riereta, s’ha convertit en una llar per a joves.

En un comunicat, el veïnat de la zona ha reivindicat l’ocupació i ha carregat contra els grans propietaris de l’immoble. Segons apunten, es tractaria d’una propietat del banc BBVA gestionada per Divarian, que també penja del fons voltor Cerberus. La posició dels titulars de l’habitatge mai no ha estat l’encertada per a aquests veïns. Quan hi havia problemes constants de tràfic de drogues i amenaces, “les entitats financeres van fer molt poc”, diu l’escrit. No es va fer prou ni per la via de la justícia ni a l’hora d’assegurar la finca perquè no tornessin a entrar els mateixos delinqüents. “L’entitat no ha vacil·lat a l’hora de
desnonar famílies, però es desentén de les propietats en què es delinqueix
, permetent la seva continuïtat”, subratllen.

Ara que l’habitatge està sent utilitzat com a llar, els veïns denuncien que la propietat sí que s’ha posat les piles. Un dels principals motius d’indignació és el fet que la propietat mantingui el procés de desnonament obert tot i la intervenció de l’Ajuntament de Barcelona. Segons detallen, el govern d’Ada Colau hauria intervingut i hauria posat diverses ofertes sobre la taula. Algunes d’aquestes propostes contemplarien que els actuals ocupants del pis s’hi puguin quedar pagant un lloguer assequible i col·laborant en les reformes que calguin. Malgrat aquests intents, la propietat ha estat un mur i s’ha negat a tot, insisteixen els veïns.

Així doncs, amb la represa de les funcions habituals de les comitives judicials —aquest matí ja s’ha executat almenys un desnonament a Sant Andreu— els veïns del Raval preparen una primera resposta popular des del carrer. En el cas del pis del carrer Riereta, és la segona vegada que els jutges intenten desallotjar-lo.

Malgrat els avenços normatius contra els desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat, aquest curs no serà del tot diferent als anteriors. Demà, a més del desnonament del carrer Riereta, al mateix districte, però al Gòtic hi ha almenys una altra execució programada, la de la Kristina, al carrer de la Lleona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepet a setembre 09, 2021 | 13:59
    Pepet setembre 09, 2021 | 13:59
    Cerberus i BBVA = Basura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa