Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonament aturat in extremis a Ciutat Meridiana i amb menors confinats
  • CA

Una setantena de veïns i veïnes de Ciutat Meridiana han posat el cos aquest dimecres per aturar el desnonament de la María Teresa, la seva parella i els seus fills menors d’edat, de 10, 12 i 13 anys, respectivament. Finalment, el llançament, que ha tingut lloc a l’avinguda Rasos de Peguera, 93, s’ha aturat, després d’un acord entre la família afectada i la propietat, el fons d’inversió Budmac Investment SLU, que està vinculat a la gestora Anticipa Real Estate. El compromís entre les parts ha estat aturar el desnonament a canvi que la família marxi en un termini màxim d’una setmana.

Dos dels menors estaven confinats, en ser contacte estret d’un positiu a l’escola on van. De fet, disposaven d’un informe que acreditava aquesta situació. A més, veïns i veïnes que tenen contacte amb la família afectada asseguren que un dels nens pateix problemes de salut. Les mateixes fonts expliquen que en una anterior ocasió la família ja va patir un intent de desnonament, que també es va aturar, però que va requerir la presència d’una ambulància, ja que un dels fills va patir un atac d’ansietat.

La família a qui volien desnonar està en risc d’exclusió social, segons l’associació de veïns de Ciutat Meridiana, s’havia d’acollir al programa Reallotgem de la Generalitat, mitjançant el qual l’administració atura el desnonament, a canvi de ser ella qui paga el lloguer a la propietat. Malgrat tot, finalment no han pogut sol·licitar l’ajut públic, ja que no complien els requisits imposats pel Govern. Fonts consultades pel TOT Barcelona asseguren que la propietat no té cap problema en deixar que aquesta família continuï vivint on ara es troba, a canvi que rebi els ingressos corresponents al lloguer.

“Fins ara la Generalitat està en altres assumptes”, s’ha queixat el Filiberto Bravo, el president d’aquesta associació de veïns, que assegura que l’administració no s’ha precopat ni d’aquest ni de cap desnonament de Ciutat Meridiana. “Fa 10 anys que estic ficat en això i mai la Generalitat s’ha posat en contacte amb mi”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa