Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotgen per sorpresa un casal popular de l’Eixample
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest matí el Casal Popular Lina Òdena, al carrer Mallorca. Segons han explicat al TOT Barcelona fonts del casal, l’espai tenia una ordre de desnonament amb data oberta des del passat 15 de novembre. Era el tercer intent de la policia catalana per desallotjar el casal, que en el moment de l’operatiu es trobava buit.

“Han volgut aprofitar que és 25-N per desallotjar-nos perquè segurament sabien que estarien a altres llocs preparant manifestacions i activitats”, asseguren fonts del casal. El col·lectiu ha organitzat una protesta aquest divendres a les 19.00 davant de la seu del districte de l’Eixample per reclamar un nou espai on poder continuar amb un projecte que consideren ha sigut un “èxit”.

Noves ocupacions

El Casal Popular Lina Òdena va ocupar el local del carrer Mallorca la nit de Cap d’Any del 2019. El col·lectiu, que havia estat desallotjat d’un altre local al carrer Provença uns mesos enrere, reivindicava més espais al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample per impulsar el moviment associatiu de base amb llocs de trobada i reflexió.

Fonts del casal no han descartat ocupar un nou local si el districte, amb qui mantenen converses de manera regular, no posa “voluntat política” per solucionar la manca d’espais veïnals al barri. El d’avui era el tercer intent de desnonament. El primer, que va tenir lloc el 5 de juliol, es va posposar 10 dies després que la comitiva considerés impossible executar-lo per la forta presència d’activistes i veïns.

Arribat el nou dia, una nova concentració popular va impedir de nou el desallotjament. La intervenció del districte i de diversos consellers de l’Eixample va permetre un nou ajornament amb el compromís de l’Ajuntament de buscar una solució pactada amb la propietat. Finalment, aquest dijous s’ha produït el desallotjament davant la impossibilitat del col·lectiu de muntar guàrdia al local durant dues setmanes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Deyvid a novembre 26, 2021 | 06:13
    Deyvid novembre 26, 2021 | 06:13
    Felicidades por el desalojo, quizá funcione el hecho que sean por sorpresa. Para que un proyecto sea un "éxito" debería mantenerse por sí solo, no a costa de los bienes ajenos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa