Desallotgen el pis ocupat en una acció feminista a Gràcia

Va ser una de les ocupacions anunciades aprofitant el Dia Internacional de la Dona i hi va haver un primer intent de desallotjament ahir a la nit

El desallotjament que no es va arribar a fer ahir a la nit, hores després d’haver-se anunciat l’ocupació d’un pis de Gràcia amb motiu del Dia Internacional de la Dona, s’ha fet aquest dilluns al matí.

Els sindicats d’habitatge de Gràcia i de Vallcarca van anunciar una de les ocupacions feministes que es van “visibilitzar” durant el 8M, i a la nit una desena de furgons dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra es van presentar al carrer Maurici Sarrahima, on s’havia fet l’ocupació de Gràcia.

Es va activar la mediació que els Mossos posen en marxa en aquests casos entre els ocupants i els propietaris. Mentrestant, els activistes van muntar una barricada gegant per impedir el pas de la policia en cas que intentés entrar-hi.

Barricada per impedir que els Mossos desallotgin els ocupants d'un pis a Gràcia / D.C.

Barricada per impedir que els Mossos desallotgin els ocupants d’un pis a Gràcia / D.C.

Al cap d’una hora, sense acord entre la propietat i els activistes, els Mossos van recollir la denúncia i van marxar. La barricada es va desmuntar. Aquest matí la policia hi ha tornat i ha desallotjat el pis, on hi havia algunes persones, segons fonts policials, però no han ofert resistència. Han estat identificats els activistes i els ham fet sortir, sense incidents, sempre segons fonts dels Mososs. 

Nou comentari