Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comuns, PSC i Valls aproven la construcció de pisos de luxe als jardins d’una finca històrica

A l’entorn de la finca històrica de Can Raventós de Sarrià, finalment, es podran construir més d’una trentena de pisos de luxe. Així s’ha decidit al ple municipal amb el vot favorable dels partits del govern municipal –BComú i PSC– i la formació liderada per Manuel Valls, Barcelona pel Canvi. Així, després d’anys d’incertesa, es tirarà endavant el projecte de la propietat a canvi de salvar una part dels jardins i garantir l’estructura de la masia de 1848, ha apuntat la tinent d’alcaldia i responsable d’Urbanisme, Janet Sanz.

La votació definitiva ha tirat endavant gràcies, també, a que JxCat, Cs i PP s’han abstingut. De fet, qui s’ha quedat sola negant la proposta és Esquerra Republicana. En aquest sentit, el portaveu republicà Jordi Coronas ha lamentat que “avui es perd una peça perquè no s’ha fet la feina que tocava prèviament” i que “el bé comú i el dret al patrimoni han quedat de costat”. Aquestes consideracions han quedat respostes amb contudència per Sanz, que ha demanat que “no enganyi les veïnes” quan té coneixement de les implicacions d’oposar-se a un projecte privat d’aquestes característiques. “No podem anar a cop d’expropiació a la ciutat”, ha afegit.

D’aquesta manera, es posa fi a una lluita que havia implicat també plataformes de veïns sarrianencs, que s’oposaven fermament al projecte de construcció d’habitatges privats. A més, s’intentava que la finca passés a ser un equipament de barri obert al veïnat –una posició que comptava amb la simpatia d’ERC. Ara, però, la porta a aquesta opció ha quedat definitivament tancada.

Nou comentari

Comparteix