Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Front comú d’ERC i Comuns per pressionar l’Estat en la regulació de lloguers

Els Comuns i ERC han decidit fer un front comú per pressionar l’Estat perquè faci efectiva la regulació dels preus dels lloguers a ciutats com Barcelona. Ambdós grups municipals han unit forces per forçar la celebració d’un ple extraordinari de l’Ajuntament de Barcelona per exigir al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que publiqui de forma immediata la declaració de zones de mercat residencial tensionat elaborada per la Generalitat, pas essencial per poder avançar en aquest control de preus.

La proposició presentada per les dues formacions també demana a l’executiu encapçalat per Jaume Collboni que insti el govern espanyol a aplicar l’índex de preus de referència del lloguer a Catalunya, per tal de garantir una regulació “efectiva i real” a la ciutat. En aquest sentit, la regidora de Barcelona En Comú Janet Sanz ha reclamat al govern municipal que “es planti” davant del “bloqueig” que la ministra Raquel Sánchez li hauria traslladat a la consellera del Departament de Territori de la Generalitat, Ester Capella, en la seva última reunió. “Que es planti i es posi al costat de la ciutadania exigint que tot això es faci ja, que no podem esperar que hi hagi un nou govern”, ha insistit Sanz, que considera que Collboni a liderar clarament aquesta proposta més enllà del “decret simbòlic” que es va signar aquest estiu.

Una proposta que podria escampar-se a més ciutats

Per la seva banda, la regidora i portaveu d’ERC Elisenda Alamany ha remarcat que “cal blindar aquesta contenció de rendes perquè ningú se senti expulsat de la seva ciutat”. “És el moment de protegir els barcelonins, i li demanem a l’alcalde Jaume Collboni que faci sentir la seva veu davant de la ministra del seu partit”, ha indicat Alamany, que ha explicat que ERC plantejarà aquesta proposició també a la resta de municipis, perquè “aquest és un repte de país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa