Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau accelera la compra d’edificis a l’Eixample per fer habitatge social

L’Ajuntament de Barcelona ha intensificat la compra d’edificis a l’Eixample per compensar la falta de sol disponible per obra nova i impulsar l’habitatge social al districte. En els últims mesos, el govern municipal ha adquirit fins a cinc immobles per 32,5 milions en una inversió sense precedents. L’última operació és un edifici del carrer Diputació, aprovada a la comissió de govern de la setmana passada, que permetrà incorporar 33 pisos al parc municipal.

Fonts municipals expliquen al TOT Barcelona que l’Ajuntament ha exercit el dret de tanteig i retracte per comprar l’edifici per 9,9 milions, als quals s’ha de sumar un altre milió per fer-hi obres de rehabilitació. Segons les estimacions de la regidoria d’Habitatge, l’adquisició s’ha fet a un preu un 32% per sota de la mitjana de les operacions que s’han tancat a la Nova Esquerra de l’Eixample, un dels barris més cars de Barcelona.

Districte complex

En un districte on la majoria de sol ja està consolidat i és pràcticament impossible construir nous edificis, la compra d’immobles és l’única opció que té el govern municipal per ampliar el parc d’habitatge protegit. En els últims mesos, l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) ha tancat la compra de quatre edificis més, dos a Sant Antoni i un la Nova Esquerra de l’Eixample i a la Dreta de l’Eixample, per 21,6 milions, amb estalvis d’entre el 31% i el 38% del preu de mercat.

Al barri de Sant Antoni l’IMHAB ha comprat dos edificis en l’àmbit de la superilla del barri, un al carrer Floridablanca amb 18 pisos per 5,2 milions entre el preu de compra i les rehabilitacions necessàries, i un altre a Comte Borrell, que té 12 pisos, per 2,6 milions. En la majoria de casos l’adquisició ha permès renovar els contractes de les famílies que ja hi vivien, algunes de les quals tenien el contracte prorrogat.

Pel que fa als altres dos edificis, un està situat al carrer Calàbria i l’Ajuntament ha pagat 4,8 milions per 14 pisos, mentre que està al carrer Balmes, a tocar de plaça Catalunya, i té 23 pisos que han costat 8,3 milions. Aquest últim tracta d’una finca molt conflictiva que tenia pisos turístics il·legals i que acumulava fins a 22 expedients per pràctiques irregulars.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a novembre 10, 2021 | 12:29
  Guaita-que-fan-ara novembre 10, 2021 | 12:29
  A veure a qui voldrà col·locar a viure-hi la "ínclita". Les connexions que té son dignes del Comte Dràcula
 2. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a novembre 10, 2021 | 14:56
  Amb els comuns no podem novembre 10, 2021 | 14:56
  Corre corre frau kolau, que el mandat s'acaba, i les possibles comissions també
 3. Icona del comentari de: JordiP a novembre 10, 2021 | 16:27
  JordiP novembre 10, 2021 | 16:27
  El que té de fer l'alcaldesa (i Cía) és fer aparcament social, no solament a l'Eixample sinó a tota la ciutat. Comprant (o expropiant mediant justipreu) solars i edificis ruinosos i edificant blocs dedicats totalment a aparcaments socials podrà retirar vehicles de la via ´blica, ue semble és la seva dèria. Ara bé, el preu no ha de ser com els dels aparcaments municipals actuals, que són un autèntic atracament. Han de ser "socials".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa