Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutat Meridiana impedeix quatre desnonaments amb set menors implicats en un matí

Ciutat Meridiana afrontava aquest matí quatre desallotjaments que deixaven fins a set menors sense casa. Tot i així, una pluja de suspensions a última hora i la resistència veïnal han aturat totes les execucions i ningú ha hagut de marxar del seu pis. La pitjor part se l’ha endut la Dolores, que ha rebut la visita de la comitiva judicial i l’ensurt d’haver de deixar casa seva. Tanmateix, la convocatòria de veïns, que ha aplegat més de 60 persones a la porta del número 4 del carrer Perafita, ha acabat aturant la voluntat dels propietaris –el BBVA–. 

“Feia 9 anys que estava abandonat el pis així que vaig entrar-hi a viure i, tot i que ho he intentat, no m’han fet cap lloguer assequible”, indica la Dolores, que prefereix que li diguin Lola. Viu amb les seves dues filles, de 13 i 15 anys, “i tinc una altra criatura en camí”, explica embarassada de dos mesos. És mare monoparental o, com ella diu, “deixada”. Avui, després de dos anys d’ocupar l’immoble, ha viscut el primer intent de desallotjament i les veïnes del bloc han sortit a defensar-la. Les dones grans que comparteixen escala amb la Lola i la seva família baixaven plorant a la porta, i es temien la pitjor de les escenes.

Finalment, però, la comitiva judicial s’ha limitat a certificar que no podria completar el desnonament i ha marxat. Minuts després, arribava el serraller que hauria de fer el canvi de pany i, entre befes i celebracions, li han hagut d’explicar que avui tornaria a la feina estalviant-se’n l’esforç. L’home ha pres un parell de fotografies perquè el seu cap sabés que hi havia anat i ha desaparegut. 

La concentració al davant de l'edifici del carrer Perafita número 4 per evitar el desallotjament de la Lola. / D.C.

La concentració al davant de l’edifici del carrer Perafita número 4 per evitar el desallotjament de la Lola. / D.C.

Els veïns, mentrestant, desconvocaven i celebraven una nova victòria. “M’agrada esperar-me a veure com marxen per compensar el mal tràngol d’haver vist com arribaven”, afegia el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Ciutat Meridiana, Fili Bravo. El líder veïnal agraïa, a més, la tasca de mediació de la professional del Servei d’Intervenció en situacions de Pèrdua de l’Habitatge i Ocupacions (SIPHO) de l’Ajuntament, que ha acompanyat la Lola en tot moment i s’ha citat amb ella per repassar la seva situació la setmana vinent. 

Les suspensions d’última hora i el desgast

Abans de l’intent de desallotjament del pis de la Lola hi havien ordenats tres més, que s’han suspès a última hora. Dos joves d’unes portes més enllà, al mateix carrer Perafita, tenien l’ordre prevista per aquest matí, però ahir se’ls va notificar des dels jutjats que s’acceptava la petició de l’advocat de suspendre’n l’execució. Una situació molt similar a la de la María i el Felipe, amb tres fills a càrrec, que se’ls ha avisat amb menys de 24 hores d’antelació que s’ajornava el desnonament del seu pis del carrer Agudes 130.

En canvi, a un altre habitatge on conviuen dues famílies amb dos menors –de 9 mesos i 3 anys–, a Rasos de Peguera 44, ni tan sols sabien si es presentaria la comitiva. Els veïns s’hi han citat a la porta des de les 10 del matí i, en veure que no passava una ànima, han hagut de demanar als jutjats què succeïa. En aquell moment, se’ls ha explicat que també es prorrogava l’execució del desallotjament. 

Segons Bravo, “això és una tàctica de desgast”, ja que l’avís a últim moment provoca que molts dels qui volen evitar els desnonament es demanin festa a la feina per “no res”, finalment. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa