Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cassolada contra el PP per posar en risc la llei d’habitatge catalana
  • CA

“Que no ens treguin una de les poques conquestes que havíem aconseguit, per això estem aquí”. El resum el fa Julia Pelayo, veïna, activista de la PAH Barcelona i una de les persones que s’ha apropat avui fins a la seu del Partit Popular per fer-hi una cassolada de protesta. Davant els intents del PP de tombar els últims avenços de la llei catalana pionera en la defensa del dret a l’habitatge, com és la 24/2015, el moviment antidesnonaments s’ha plantat al número 249 del carrer Comte d’Urgell per enviar un missatge de xoc frontal als embats polítics contra els avenços socials.

Com la convocatòria era pública, un dispositiu d’almenys dues furgonetes dels antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra ha establert un cordó de seguretat al voltant de la seu del PP. Els activistes, per la seva banda, s’han mantingut a una distancia de 10 metres de la barrera policial i s’han limitat a enllaçar proclames socials amb sorolloses protestes amb cassoles.

“¿Qué pasa? Que no tenemos casa. ¿Por qué? Por culpa del PP”, ha estat un dels principals càntics en l’acció de la PAH. També s’hi han sentit referències a la defensa del decret 17/2019, que, de fet, és el decret protagonista de la polèmica actual amb el PP. Aquell text impulsat pel govern de JxCat i ERC —amb el suport de les entitats pel dret a l’habitatge, Catalunya en Comú Podem i la Cup— ampliava els supòsits en què es protegia el dret a l’habitatge de famílies vulnerables i collava els grans tenidors. El PP, però, va posar un recurs al Tribunal Constitucional i ara s’espera que la sentència sigui imminent. “I els precedents d’aquest tribunal no són gaire tranquil·litzadors”, etziba el portaveu de la PAH, Santi Mas de Xaxàs.

Alhora, l’activista interpel·la el govern estatal i concretament, al PSOE. “Des del 18 de desembre tenen una proposta de la Generalitat per blindar la llei sigui quina sigui la decisió del TC. I no diuen res”, lamenta Mas de Xaxàs. Segons càlculs de la PAH, si no es blinda la llei i el tribunal resol en contra del decret, “els efectes serien desastrosos: 3.289 famílies serien desnonades per estar pendents d’un lloguer social”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa