Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquest és el carrer de Barcelona on els pisos són més cars
  • CA

El passeig de Gràcia és el carrer més car per viure a Barcelona. En concret, 7.750 euros el metre quadrat. Així ho determina un informe elaborat per Tecnocasa i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Aquest és el preu que costa un pis en aquesta via del centre de la capital catalana.

A més, els inversos han augmentat respecte de l’anterior període analitzat per l’empresa i la universitat. A Barcelona han crescut un 24,5% en només un any. Això significa que hi ha cada quatre persones s’hi ha sumat una nova que vol fer servir l’habitatge per fer negoci. Les dades per elaborar aquest estudi, anomenat XXXIV Informe sobre el mercat de l’habitatge, sorgeixen a partir de les “operacions intermediades per les oficines immobiliàries del Grup Tecnocasa, i amb les dades dels préstecs intermediats per Kiron, la xarxa d’intermediaris de crèdit del grup”, explica l’empresa, a través d’un comunicat. Aquest és una anàlisi que es realitza cada sis mesos i es fa des de l’any 2004.

Les últimes dades d’aquest informe indiquen que el metre quadrat a Barcelona se situa en els 3.035 euros. De fet, la capital se situa com el lloc més car de tota Espanya on viure, superant Madrid, amb un preu que ronda els 2.664 euros el metre quadrat. Dins de la ciutat també s’observen augments de preu. A Ciutat Meridiana els preus han crescut un 7%. A més, dins del país, si comparem el passeig de Gràcia, que és la zona més cara de Catalunya, amb la zona més barata, a Reus, hi ha 9.100 euros de diferència.

El 95% dels inversos prefereix comprar un pis abans que una casa, un àtic o una altra tipologia d’habitatge. Així mateix, aposta per comprar una llar sense ascensor que ronda entre els 40 i els 60 metres quadrats i que disposa, en la seva majoria, de dues habitacions. Quant als lloguers, a Barcelona van caure, lleugerament, un 0,2%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa