Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cal indemnitzar els Legionarios de Sant Andreu abans d’expulsar-los?
  • CA

La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona té els dies comptats. El Consorci de la Zona Franca (CZF) ha assegurat que “en els propers dies s’enviarà a l’entitat una proposta d’indemnització perquè abandonin el local“. L’espai que han ocupat quasi durant nou anys és la parcel·la on hi ha les antigues Casernes de Sant Andreu. Ho han fet sense pagar ni un euro i exhibint la seva ideologia d’ultradreta, amb desfilades militars, banderes preconstitucionals i retrats del dictador. Un edifici que és propietat d’Adif, l’ens gestor d’infraestructures públiques de l’Estat espanyol, i que pretenia fer pisos privats just abans que esclatés la crisi immobiliària de l’any 2008.

Un cop rebuda la notificació, caldrà esperar fins a un màxim de 10 dies per saber quina decisió prenen els Legionaros. “En cas que la resposta sigui negativa, s’emprendran les accions legals necessàries per al desnonament”, ha assegurat el CZF. Fonts municipals són conscients que el desallotjament, en cas que rebutgin la indemnització de 12.500 euros, “pot trigar molts mesos”.

Malgrat l’oposició veïnal i de l’Ajuntament de Barcelona, que “simplement té la finca en tutela com a propietari fuduciari”, expliquen fonts del districte de Sant Andreu al TOT Barcelona, continuen atrinxerats en aquest espai que fa 5.000 metres quadrats.

El CZF no concreta la quantitat amb què voldria indemnitzar aquesta organització, però el TOT Barcelona ha pogut saber que se’ls ofereixen 12.500 euros, que compensarien unes suposades obres que els Antiguos Legionarios haurien fet al local. Per altra banda, dues entitats de la mateixa ideologia establertes en terrenys de les Casernes ja van acceptar el juliol del 2021 les indemnitzacions de 9.400 euros cadascuna per marxar: la Hermandad de los Caballeros Mutilados i la Hermandad de los Sargentos Mutilados.

La regidora d’Habitatge i també regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín, constata que la resolució del conflicte “està més a prop”, tanmateix lamenta “l’absoluta anomalia que va suposar la cessió el 2013, d’amagat dels veïns, més encara quan es tracta d’una entitat de militars franquistes”. La regidora fa una crida a “revertir aquesta anomalia amb caràcter urgent i fer que aquesta gent marxi i que el Consorci compleixi de forma immediata els compromisos adquirits per escrit”.

Supersurvey

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa