Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un bloc del Raval i un grup de cases de Sant Andreu estenen la vaga de lloguers a Barcelona
  • CA

Un bloc sencer del Raval se suma a la vaga de lloguers que van convocar la setmana passada per diversos col·lectius pro-habitatge de la ciutat. Segons ha anunciat el Sindicat de Llogateres, la finca pertany a una socimi propietat del fons inversor Cerberus i està situada al número 106 del carrer del Carme. 

En un vídeo, dos representants dels inquilins han explicat que les cinc famílies que hi resideixen han pres aquesta decisió davant l’impacte que ens ha suposat l’emergència sanitària del coronavirus. “A causa de la crisi sanitària hem vist reduïts els nostres ingressos de manera dràstica i això ha fet que no poguem assumir els lloguers, per això col·lectivament hem decidit que si no cobrem no paguem”, expliquen. 

L’edifici ja va ser notícia fa quasi un any per la seva lluita. Els veïns d’aquest bloc i d’un bloc del mateix carrer i de la mateixa propietat van aconseguir renovar per 3 anys els contractes de lloguer que hi tenien. Amb el suport del sindicat, van evitar així l’expulsió després que el fons comprés els dos immobles a principis de 2018 i comencés a deteriorar-se la finca. 

A Sant Andreu també

No són l’únic cas a la ciutat d’inquilins que fan pública la seva voluntat d’iniciar una vaga de lloguers a partir de l’1 d’abril. Els residents en un grup de cases del carrer Pons i Gallarza, al nucli antic de Sant Andreu, han anunciat que també se sumen a la iniciativa. Han penjat al balcó la pancarta dissenyada pel sindicat de llogaters de Gran Canària, el primer de l’Estat en convocar la vaga.

Asseguren que ho fan per dignitat, després del conflicte que fa dos anys que els enfronta amb la nova propietat. “Portem més de dos anys lluitant per mantenir-nos a les nostres cases, en aquest temps hem conegut la solidaritat i hem après a dir que NO i a mantenir la nostra dignitat”, al·leguen en una piulada.

Caixa de resistència

El Sindica de Llogateres ha engegat una recollida de fons per construir una caixa de resistència de fins a 100.000 euros, amb els que afrontar les despeses judicials que comportarà molt probablement la insumissió dels llogaters adherits. En una setmana han aconseguit reunir més de 30.000 euros a través de la plataforma Goteo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa