Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una barricada i la mediació policial evita el desallotjament d’una finca ocupada a Gràcia
  • CA

Desallotjament nocturn evitat a última hora després d’una llarga jornada de mobilització feminista amb motiu del 8M. Els Mossos d’Esquadra han enviat aquest diumenge a la nit una desena de dotacions d’antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) al carrer de Maurici Serrahima número 14, a la Vila de Gràcia. És el punt on aquesta tarda el Sindicat d’Habitatge de Gràcia i el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca havien anunciat l’ocupació d’aquest edifici perquè hi entressin dones a viure. Amb l’arribada dels Mossos d’Esquadra, els grups d’habitatge han improvisat una barricada amb el que tenien a mà: les taules i cadires de fusta que havien utilitzat per fer un dinar i sopar popular a peu de carrer, a la porta del la finca.

El panorama es presentava complicat, amb possibilitats de conflicte al carrer, que els agents dels Mossos han evitat activant el servei de mediació. Durant ben bé una hora la policia catalana ha conversat amb els representants de la propietat a les immediacions del bloc ocupat. Mentrestant, una cinquantena d’activistes feien pinya davant de l’edifici i, de tant en tant, es refermaven cridant consignes pel dret a l’habitatge o en clau feminista. 

Cap a un quarta de dotze, els furgons policials han marxat del carrer Torrent de l’Olla, on havien esperat fins llavors per si havien d’entrar en acció. Quan han marxat les dotacions policials, les activistes han desmuntat la barricada gegant que havien preparat i han deixat el carrer lliure de qualsevol trasto. Entre una cosa i l’altra han passat, com a màxim, cinc minuts. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa