Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona utilitzarà crèdits europeus per finançar 2.000 pisos públics en construcció
  • CA

El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres ampliar el finançament per a més de 2.000 habitatges públics de lloguer que ja estan projectats i que es troben en diferents moments del procés de constructiu. L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) signarà un nou préstec amb el Banc Europeu d’Inversions i ampliarà el que ja té amb el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa per un valor total de 80 milions d’euros.

El finançament total a través dels bancs públics europeus ascendeix als 264,2 milions, que serviran per cobrir el 85% de la inversió. La previsió és que les 31 promocions i els 2.059 habitatges que es finançaran amb aquests préstecs estiguin enllestits abans que acabi l’any 2024, i serviran per donar una llar pública i assequible a més de 5.100 persones.

El consistori ha subratllat que el finançament de la banca pública europea esdevé “un múscul econòmic imprescindible” perquè el 80% de tot l’habitatge nou que impulsa l’ajuntament sigui de lloguer i alhora es pugui donar compliment als objectius del Pla pel Dret a l’Habitatge 2016-2025. El 20% de l’obra nova restant correspon a altres fórmules, com el dret de superfície o el cohabitatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa