Barcelona utilitzarà crèdits europeus per finançar 2.000 pisos públics en construcció

Els nous crèdits permeten descarregar les arques municipals, que podran afrontar nous projectes

El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres ampliar el finançament per a més de 2.000 habitatges públics de lloguer que ja estan projectats i que es troben en diferents moments del procés de constructiu. L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) signarà un nou préstec amb el Banc Europeu d’Inversions i ampliarà el que ja té amb el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa per un valor total de 80 milions d’euros.

El finançament total a través dels bancs públics europeus ascendeix als 264,2 milions, que serviran per cobrir el 85% de la inversió. La previsió és que les 31 promocions i els 2.059 habitatges que es finançaran amb aquests préstecs estiguin enllestits abans que acabi l’any 2024, i serviran per donar una llar pública i assequible a més de 5.100 persones.

El consistori ha subratllat que el finançament de la banca pública europea esdevé “un múscul econòmic imprescindible” perquè el 80% de tot l’habitatge nou que impulsa l’ajuntament sigui de lloguer i alhora es pugui donar compliment als objectius del Pla pel Dret a l’Habitatge 2016-2025. El 20% de l’obra nova restant correspon a altres fórmules, com el dret de superfície o el cohabitatge.

Nou comentari