Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ordena el tancament immediat del local de serveis de pisos rusc
  • CA

El local de serveis dels pisos rusc podria tenir les hores comptades. L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat el tancament immediat d’aquestes instal·lacions, que van obrir el passat mes de juliol als número 40 i 42 del carrer de Manigua, al districte de Sant Andreu.

Segons informa Betevé i ja va avançar el TOT Barcelona, el consistori barceloní considera que la companyia promotora no té llicència per dur a terme l’activitat i els serveis que ofereix als usuaris d’aquests petits habitacles. En concret, l’executiu reconeix que en aquest espai no s’ha pogut demostrar que hi dormi ningú, però sí que s’ha comprovat que s’ofereixen “serveis complementaris al de pernoctació”.

Un cop notificada aquesta ordre de tancament, els responsables de l’empresa Haibu 4.0 hauran de procedir a clausurar el polèmic espai de manera immediata. En cas de no fer-ho, l’administració local actuarà d’ofici per precintar el local del carrer de Manigua de Sant Andreu.

L’obertura d’expedient per part consistori es remunta al passat mes d’agost, quan l’executiu va posar en marxa el procés per executar l’ordre de cessament cautelar de l’activitat que ara s’ha acabat materialitzat. Sobre les raons per justificar aquesta decisió, l’Ajuntament insisteix que la promoció i l’explotació econòmica d’aquests pisos rusc suposa una infracció molt greu de la Llei que regula el dret a l’habitatge, ja que els espais oferts no compleixen les condicions bàsiques per garantir la seguretat dels seus usuaris i tampoc podrien obtenir la cèdula d’habitabilitat.

Antecedents d’un pols complicat

Cal recordar que el pols entre l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa Haibu 4.0 es remunta a l’any 2018, quan la polèmica companyia ja va intentar muntar aquests infrahabitatges en uns locals del barri barceloní de la Bordeta. Aleshores, el consistori va aconseguir aturar les obres perquè l’empresa no disposaven de llicència, ja que no complia amb la normativa municipal d’habitatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa