Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reactiva la tramitació de projectes d’obres i llicències
  • CA

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha anunciat aquest dimarts a la comissió d’Urbanisme la represa de la burocràcia municipal. L’Ajuntament de Barcelona reactivarà aquest dijous la licitació i tramitació de projectes d’obra i l’obtenció de llicències, després de més de dos mesos aturada per la pandèmia. Múltiples promocions, tant públiques com privades, s’han quedat sense calendari per aquesta paràl·lisi administrativa. 

“De tot allò acumulat, donarem prioritat en una primera fase als projectes d’habitatge públic o promocions privades que incloguin algun tipus d’habitatge públic, així com les obres d’equipaments i les indispensables per a l’interès general”, ha dit Sanz. La priorització s’aprovarà a través d’un decret d’alcaldia i “serà vigent mentre duri l’estat d’alarma, amb continuïtat durant el període de nova normalitat”, indiquen fonts municipals. Per ara no té, doncs, data de finalització.

La tinenta ha avançat la represa en resposta a dues preguntes d’ERC i JxCat sobre el retard crònic que arrosseguen les llicències i tràmits municipals. Els dos grups han demanat al govern dotar aquest departament del personal necessari per agilitzar la gestió i evitar que permisos que s’haurien de concedir en un mes acabin trigant més d’un any. 

Sanz ha reconegut aquesta situació i hi ha sumat la disparitat de criteris dels districtes en concedir permisos. En aquest sentit, ha assegurat que l’executiu municipal prepara “un pla d’agilització de llicències” per aquest mandat, amb una auditoria prèvia per situar les mancances i converses amb la Generalitat per simplificar procediments.

Les licitacions, encara aturades

Fonts municipals aclareixen que, a diferència de les llicències, seguiran aturades les licitacions i concursos públics. Aquest procediment afecta sobretot a l’obra pública i preocupa al moviment veïnal. Per exemple, s’ha quedat sense calendari l’adjudicació d’una promoció de 152 habitatges per gent gran a les Casernes de Sant Andreu. De fet, l’obra acumula 13 anys de demores, per la lentitud de la transformació d’aquest gran terreny públic. L’AVV de Sant Andreu de Palomar, que segueix aquest projecte des dels inicis, està pendent de la represa del procés de contractació i lamenta el nou retard. La previsió inicial era començar obres el juny de 2020, una data que serà impossible complir en no haver-se encarregat encara la construcció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa