Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona comptarà amb 7,6 milions d’euros per atendre persones sense llar
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona podrà atendre 200 persones sense llar de la ciutat gràcies a una inversió de 7,6 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation. El consistori va materialitzar aquest dijous un conveni de col·laboració amb les entitats Hogar Sí i Provivienda per poder oferir durant els pròxims tres anys aquest servei de suport i d’alternativa d’habitatge al col·lectiu de persones que viuen als carrers de la capital catalana amb l’objectiu d’aconseguir que puguin tenir una vida autònoma sota un sostre.

Aquest flamant projecte destinarà 75 places per a persones que visquin en centres de la xarxa d’atenció per ajudar-los a construir una vida autònoma i 100 a persones que portin menys de tres mesos vivint al carrer o en algun dels recursos de primera acollida. En el marc d’aquest conveni també s’oferiran serveis orientats a l’autonomia a 18 persones que actualment ja resideixin en algun pis del programa Housing First, basat en la idea que primer cal un habitatge digne perquè una persona pugui construir la seva vida. La majoria de les places que es mobilitzaran seran habitatges o habitacions de lloguer del mercat privat i en algun cas puntual seran en hotels. En aquest sentit, els impulsors remarquen que la base principal del projecte són les polítiques d’habitatge i els suports orientats.

Pel que fa a la inversió, la iniciativa comptarà amb un finançament directe de prop de 5,5 milions d’euros i amb 2,2 milions que es podran destinar a accions complementàries que es duguin a terme a la capital catalana. Amb tot, l’objectiu és que durant el període d’execució d’aquest projecte s’aconsegueixi que almenys el 50% de les persones sense llar que hi participin puguin assolir una vida autònoma fora del sistema d’atenció.

Construir un projecte vital

En aquesta línia, la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Fuertes, remarca que la iniciativa posa el focus a “donar eines i recursos perquè les persones puguin construir un projecte vital i treballar una relació comunitària amb la societat que no passi per un vincle amb la institució, que de vegades pot esdevenir de dependència”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament es compromet a aportar la seva experiència i coneixements en l’àmbit del sensellarisme, facilitar la coordinació dels professionals dels serveis municipals que col·laboren en el projecte i facilitar la selecció de les persones que podrien formar part de cada un dels diferents perfils d’atenció, entre altres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A veure si seran a novembre 05, 2022 | 12:51
    A veure si seran novembre 05, 2022 | 12:51
    Diners que en gran part aniran a les butxaques dels que en facin la gestió a l'estil del que passa a la majoria de les Ong.
  2. Icona del comentari de: Josep a novembre 05, 2022 | 23:33
    Josep novembre 05, 2022 | 23:33
    I més persones que hi haurà mal vivint als carrers per manca de planificació politica, tant davant l'habitatge a una ciutat que ha especulat sense control i manca de promoció pública. I molts dels que ja estan passant per albergs no són perfil d'aquests recursos. I la immigració s'ha de regular i que no vinguin com falsos turistes, han de venir amb visat de treball o d'estudis com a mínim, que puguin treballar dignament i no a l'economia submergida. Hem tocat sostre davant molts problemes i per això s'ha de planificar. O a qui interessa que tot vagi malament?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa