Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, entre les ciutats del món on menys ha pujat el preu dels pisos

La pujada dels preus de compravenda d’habitatge als 150 principals mercats del món s’ha disparat un 10,6% en el darrer trimestre del 2021, segons l’Índex que elabora la consultora immobiliària Knight Frank. Més de 60 ciutats presenten pujades de doble dígit, com Wellington (33,5%), Istanbul (32,6%) o Seül (32,3%). Només 11 ciutats van registrar caigudes interanuals, entre les quals cal destacar Kuala Lumpur, a Malàisia (-5,7%), o les ciutats italianes de Venècia (-5,3%), Gènova (-3,9%) o Palerm ( -2,3%).

I Barcelona? Doncs només ha registrat un increment de l’1,3% en el darrer trimestre, un creixement inferior al registrat per Madrid, on els preus han crescut un 2,9%, i molt per sota del 10,6% mundial. Màlaga és la ciutat de l’Estat on més s’han apujat els preus, amb un increment del 7,6%, tot i així, encara per sota de la mitjana mundial. De fet, Barcelona ocupa el lloc 183 del rànquing de ciutats amb increments de preu, i Màlaga el 81.

Ara bé, això no vol dir que comprar un pis a Barcelona sigui barat… El preu mitjà del m2 de segona mà se situa en 1.816 euros a l’Estat, segons el portal immobiliari Idealista. Un preu que a Barcelona es dispara fins els 3.908 euros. Això significa que comprar un pis a la capital catalana és un 115% més car que la mitjana espanyola.

L’efecte pandèmia continuarà

La consultora immobiliària Knight Frank alerta que les previsions per als propers trimestres en el preu de l’habitatge a nivell mundial estaran condicionades pels estímuls dels governs, l’estalvi durant els períodes de confinament a les llars, la reavaluació de l’estil de vida provocat per la pandèmia i els baixos tipus d’interès. “El que succeirà en el futur proper dependrà de la rapidesa amb què comencin a pujar els tipus d’interès, l’impacte de la variant òmicron i una inflació més gran, cosa que podria reduir els ingressos disponibles i conduir a un sentiment de compra més feble“, concreta la immobiliària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa