Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, entre les ciutats del món on menys ha pujat el preu dels pisos
  • CA

La pujada dels preus de compravenda d’habitatge als 150 principals mercats del món s’ha disparat un 10,6% en el darrer trimestre del 2021, segons l’Índex que elabora la consultora immobiliària Knight Frank. Més de 60 ciutats presenten pujades de doble dígit, com Wellington (33,5%), Istanbul (32,6%) o Seül (32,3%). Només 11 ciutats van registrar caigudes interanuals, entre les quals cal destacar Kuala Lumpur, a Malàisia (-5,7%), o les ciutats italianes de Venècia (-5,3%), Gènova (-3,9%) o Palerm ( -2,3%).

I Barcelona? Doncs només ha registrat un increment de l’1,3% en el darrer trimestre, un creixement inferior al registrat per Madrid, on els preus han crescut un 2,9%, i molt per sota del 10,6% mundial. Màlaga és la ciutat de l’Estat on més s’han apujat els preus, amb un increment del 7,6%, tot i així, encara per sota de la mitjana mundial. De fet, Barcelona ocupa el lloc 183 del rànquing de ciutats amb increments de preu, i Màlaga el 81.

Ara bé, això no vol dir que comprar un pis a Barcelona sigui barat… El preu mitjà del m2 de segona mà se situa en 1.816 euros a l’Estat, segons el portal immobiliari Idealista. Un preu que a Barcelona es dispara fins els 3.908 euros. Això significa que comprar un pis a la capital catalana és un 115% més car que la mitjana espanyola.

L’efecte pandèmia continuarà

La consultora immobiliària Knight Frank alerta que les previsions per als propers trimestres en el preu de l’habitatge a nivell mundial estaran condicionades pels estímuls dels governs, l’estalvi durant els períodes de confinament a les llars, la reavaluació de l’estil de vida provocat per la pandèmia i els baixos tipus d’interès. “El que succeirà en el futur proper dependrà de la rapidesa amb què comencin a pujar els tipus d’interès, l’impacte de la variant òmicron i una inflació més gran, cosa que podria reduir els ingressos disponibles i conduir a un sentiment de compra més feble“, concreta la immobiliària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa