Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona completa el tràmit per poder limitar el preu els lloguers

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous el decret per poder declarar la ciutat com a zona de mercat d’habitatge tensionat, un pas essencial per poder limitar el preu dels lloguers a la capital catalana. Així ho ha confirmat l’alcalde Jaume Collboni en una roda de premsa després de la Comissió de Govern, on ha precisat que aquest tràmit és un “requisit previ” per poder aplicar de “forma immediata” la nova llei estatal d’habitatge.

Amb la signatura oficial d’aquest decret, el consistori dona conformitat a la tramitació iniciada per la Generalitat, que és l’administració competent, per definir les àrees de mercat tensionat a Catalunya i que ara es troba en fase d’al·legacions. En aquest sentit, Collboni ha assegurat que la voluntat del seu executiu és que aquesta regulació es pugui aplicar com més aviat millor, ja que garantir l’accés a l’habitatge és una “urgència social de primer ordre” i, segons ha defensat, el nou consistori “posarà l’accelerador per crear més oferta i contribuir a abaixar els preus”.

El nou cartipàs del govern municipal liderat per Collboni

En aquesta mateixa intervenció, el flamant alcalde barceloní ha fet públic el cartipàs del nou executiu, on destaca l’ampliació del nombre de comissionats de sis a vuit i l’aposta per mantenir un dels càrrecs nomenats ara fa quatre anys per Ada Colau.

El líder socialista liderarà un consistori vertebrat per quatre tinences d’alcaldia i set regidories i que tindrà en aquests vuit comissionats una part dels fonaments del flamant executiu, ja que els responsables tindran les mateixes atribucions que un regidor, però sense haver estat càrrecs electes. Cal recordar que Collboni ja va presentar la setmana passada després de celebrar la seva primera Comissió de Govern l’estructura executiva del seu govern, anunciant el fitxatge com a nova arquitecta en cap de l’Ajuntament l’exregidora d’ERC Maria Buhigas

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa